Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Horor o Vánocích

4. 01. 2012 | Vaše příběhy
Vánoce mají lidé většinou spojeny s krásnými prožitky. Rodiny se setkávají, vzpomíná se na ty, kteří už odešli a nemohou  bohužel být s námi. Zpívají se koledy, u nás se dodržovala i tradice krájení jablíček napříč, zda se ukáže krájejícímu členu rodiny hvězdička, značící zdraví a naději, že se zase setká s ostatními o příštích Vánocích.

Taky jsme pod vlivem mé maminky zdobili štědrovečerní stůl květináčem s rozkvetlou azalkou nebo kvetoucím bramboříkem. Přiznávám se, že když už rodiče nemám, dáváme přednost řezaným květinám do vázy, protože neumím květiny v kořenáčích udržet naživu tak dlouho, jako to dokázala maminka.
Kouzlo Vánoc se ale někdy může jediným okamžikem kvůli lidské nedokonalosti, zištnosti a necitelnosti pokazit.
 
Po založení vlastní  rodiny jsem se úplně neodstřihla od pupeční šňůry. Bydlela jsem ve stejném městě jako rodiče, prakticky na jednom sídlišti. Ostatně byli to moji rodiče, kteří mé mini rodince - zatím s jednou dcerkou, koupili družstevní byt, po téměř šesti letech bezplatného bydlení u nich  v jednopokojovém (!) bytě, upraveném později na dvoupokojový, když maminka vařila v předsíni, přebudované na miniaturní kuchyňku.

Když maminka nečekaně ovdověla, trávila Vánoce u nás. V roce, kdy se stala tato příhoda, zrovna na sídlišti přepadával nějaký mladík za brzké tmy staré lidi, ženám kradl kabelky. Můj muž po štědrovečerní večeři nabízel mamince doprovod, ale ona nechtěla, že to má od nás pár kroků. Zima byla pořádná, se spoustou sněhu a mrazivá. Ráno jsme se dověděli / mobily nebyly /, že právě maminka byla přepadena. Popsala nám, že z výklenku u videopůjčovny na ni zezadu vyskočil mladý muž, sebral jí kabelku a shodil silné dioptrické brýle / 22 (!) dioptrií / do sněhu. Ve sněhu se také ocitlo pár čokoládových figurek ze stromečku, osamělá maminka si stromek nestrojila. Když mladík zjistil, že maminka má u sebe pouze doklady a to cukroví, nechal ji a utekl. Duchapřítomná maminka ihned nahlásila přepadení na policii z recepce blízkého hotelu.

Devatenáctiletý mladík byl později při podobném útoku na starší ženu dopaden / paradoxně byl synem vyššího policejního úředníka/, ale maminka odmítla jet do okresního města na soud coby svědek, protože už jí tento zážitek bohatě stačil.


S pozdravem a přáním všem chytro-ženám, aby se jim dařilo v roce 2012 po všech stránkách, prababka. Totéž přání platí i pro obětavé adminky, bez nichž bychom nemohly chytře existovat.



prababka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smutný příběh,ale psaný s láskou...Dodatečně přeji hodně zdravíčka...
Obrázek uživatelky
profil
když se staří lidé musí stále něčeho obávat. Mládež si troufá čím dál tím víc.Moje babička se celý život hrozně bála bouřky, ale aby se bála že ji někdo přepadne, to jí vůbec na mysl nepřišlo.
Pro některé mladé je pohodlnější někoho přepadnout než si poctivě vydělávat.Také Ti přeji pevné zdraví, klid a pohodu, ať se zde na CHŽ stále setkáváme!Smajlík
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chudina maminka, já už taky rodiče nemám a z tohoto jsem měla vždycky strach, maminka odešla 7 let po tátovi a já se o ni neskutečně bála....nesměla nikomu otevírat, nikde se potulovat, kladli jsme jí to na srdce často a ona nade vším jen mávla rukou......já bych si toho zmetka sama podala , ten by si to do smrti pamatoval.....
pěkný Nový rok a pevné zdraví přeji všem....
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za odezvy, maminka byla statečná.Můj nick je oprávněně prababka, statečná maminka už mně dávno odešla za tatínkem za 13 let od jeho smrti.
Jen mě mrzí chyba v 1.řádku příspěvku, vloudilo se tam -i.Vánoce mají lidé spojeny..., to -i bych coby bývalý češtinář musela červeně podtrhnout.
Prababka
Obrázek uživatelky
profil
Ešte šťastie, že ten lump mamine neublížil viac. Ja by som asi na ten súd išla, veď si zaslúžil poriadne potrestať a každá prepadnutá žena mu mala priťažiť. On tiež na nich nebral ohľad.
A čo sa týka tej duchaprítomnosti, tak človek v kritických situáciách reaguje skôr imlulzívne a až neskôr mu zapne, čo sa vlastne stalo.
Prajem mamine aj ostatným, aby bol toto váš posledný zlý zážitok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles