Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výběr dětské postýlky a cestovní postýlky

27. 07. 2021 | Těhotenství

Určitě je důležitou součástí pořizování dětské výbavičky i výběr správné dětské postýlky. A jak ji vybrat?

Dětské postýlky se dělí podle rozměrů na:

-  Klasické (120 x 60)

-  S více funkcemi (140 x 70) – dá se předělat na normální postel pro dítě zhruba do předškolního věku

-  Postýlky od narození až do dospělého věku (185 x 80)

Dobrou radou je pořídit si k postýlce i vytahovací šuplík, do kterého můžete uložit potřebné věci pro miminko a dítě. Dokonce je i možné k postýlce dokoupit přebalovací desku a tím vyřešíte i přebalování miminka. Doporučuji také pořídit molitanové či látkové zábrany, které by měly být k postýlce pevně připevněny. Ochrání tak miminko před úrazy a také před průvanem. Postýlka by neměla být natřená snadno loupatelným lakem či jiným nátěrem a barvou. Veškeré příslušenství a doplňky k postýlce by měly být zdravotně nezávadné.

výběr dětské postýlkyMůžeme si také vybrat mezi postýlkami dřevěnými a kovovými. Osobně doporučuji dřevěné (bukové, dubové, borovicové, smrkové), neboť kovové jsou hodně těžké. U postýlky je také užitečný nastavitelný rošt (dobré větrání matrace) a stahovací bočnice. Velmi důležité je, aby byla postýlka stabilní. Vždy se také informujte o nosnosti postýlky. Pokud budete postýlku stěhovat po bytě či domě, je možné i zakoupit kolečka pro snadnější stěhování. Příčky postýlky by měly být od sebe vzdáleny zhruba 6–8 cm, aby jimi dítě neprostrčilo hlavičku.

Peřinky a polštáře do dětské postýlky by měly být kvalitní, antialergické. A povlečení by mělo být bavlněné. K postýlce se dají také pořídit nebesa. Postýlka poté vypadá pohádkově a moc hezky.

Výborné je k postýlce pořídit dětský hrací barevný kolotoč či různé závěsné hračky. Ovšem všechny tyto věci by měly být pro dítě bezpečné a zdravotně nezávadné. Na bok postýlky si můžete připevnik kapsář, kam můžete ukládat různé drobnosti a maličkosti pro miminko, např. kosmetiku, plínky či hračky.

Důležitým bodem je také výběr matrace do dětské postýlky. V obchodech jsou k dostání různé druhy – pružinové, pohankové, latexové, molitanové, s kokosovým vláknem. Také je užitečné, když má matrace snímatelný pratelný potah a je dobré ji chránit proti počůrání gumovou či igelitovou podložkou anebo prostěradlem s ochrannou vrstvou. Matrace by měla být také dostatečně prodyšná.

Další možností je také pořízení kolébky místo dětské postýlky. Anebo také pořízení košíku na kolečkách. Jejich výhodou je možnost pohoupání dítěte.

Cestovní postýlky

- Jsou výhodné a praktické hlavně při dlouhých cestách či výletech a dovolených anebo i při pouhé návštěvě příbuzných

- Mělo by se s ní velmi dobře a lehce manipulovat a musí zajišťovat veškerou bezpečnost dítěte

- Je dobré, když mají závěsné dno (miminko neleží úplně u země)

- Bočnice u cestovních postýlek mohou být tmavší či světlejší, malinko lepší je tmavší bočnice, neboť jde do postýlky lépe vidět a také se tolik nezašpiní.

Doufám, že Vám tento článek pomůže při výběru správné a hlavně kvalitní dětské postýlky a některé rady a tipy se vám budou hodit.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc dobře napsané, mimochodem slíbila jsi, že se ozveš, až se narodí mimi. SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles