Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybíráte koberec? Poradíme vám jak na to!

30. 08. 2018 | Moderní bydlení
Koberce, ať už kusové nebo celoplošné, jsou nestárnoucí klasikou a lidé je nezřídka stále upřednostňují před jinými podlahovými krytinami, a to zejména díky jejich funkčnosti a estetičnosti. Jak ale vybrat ten pravý koberec? Provedeme vás celým procesem od začátku až do konce.

Podle čeho dělíme koberce

Díky technologickému pokroku je dnes v nabídce společností specializujících se na prodej podlahových krytin tolik typů koberců, že může být těžké se orientovat. Koberce jsou totiž jednak děleny podle materiálu, ze kterého byly vyrobeny, ale dělit je lze i podle techniky výroby, podle podkladové vrstvy a samozřejmě i podle toho, kde je hodláte využít. Zatímco u bytových koberců je prioritou barevnost, tepelná a také zvuková izolace, či udržovatelnost. Koberce kancelářské mají hlavně vyšší nároky na mechanickou odolnost. Což je samozřejmé, uvážíme-li, že v kancelářích se setkáváme s vyšší frekvencí osob a častým pokládáním těžkých předmětů. To zároveň způsobuje rychlejší únavu materiálu a dřívější zanášení tkaniny.

obývákPři výběru koberce je tedy nejdůležitější si nejprve položit otázku, kam daný koberec přijde. Zda jej budete mít doma a lze upřednostnit estetičnost před praktičností či zda bude sloužit v prostředí, kde bude muset prokázat svou odolnost. Od toho se následně odvíjí i materiál, ze kterého je koberec vyroben. Nejčastěji se v prodejnách setkáváme s koberci z polyamidu, polyesteru a polypropylenu.. Jedná se o syntetické materiály, jejichž hlavní výhodou je nižší pořizovací cena, výborné antistatické vlastnosti, sytější odstíny, barevná stálost, snadná manipulace. Do domácnosti se tak hodí perfektně. Do interiéru vřele doporučuji. Jsou hřejivé a příjemné na dotek a svými vlastnostmi se velmi blíží kobercům z přírodních materiálů. Mají výbornou stálobarevnost a vysokou životnost.

I barva je důležitá

Máte-li jasno ohledně materiálu koberce, přichází na řadu neméně důležitý aspekt této podlahové krytiny a to barva. Podlaha totiž nejen, že dotváří interiér, ale zároveň výrazně ovlivňuje psychický stav a náladu. Kobercem zároveň můžete místnost opticky zvětšit, zmenšit, zkrátit nebo prodloužit. Vhodně zvolenou barvou lze odvést pozornost i od jiných nedostatků a z koberce tak udělat perlu vašeho interiéru. Koberec by měl nenápadně splynout s výmalbou a zvýraznit ostatní barevné doplňky. Myslete i na to, zda máte zvířecí mazlíčky a barvu koberce zkuste sladit s jejich srstí. Do budoucna budete za tento krok velmi vděční. Obecně však doporučujeme držet se jednobarevných celoplošných koberců. Nejrůznější vzory a geometrické tvary radíme upřednostnit pouze v případě kusového koberce.

Vybírejte osobně v prodejně, kde si ho můžete ohmatat a přesvědčit, zda je to to pravé ořechové a poté můžete vybrat i prostřednictvím webu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkkoberec s koskami seda, tmave seda a cerna! Tak na te cerne je vsechno videtSmajlík uz nikdy v cerne.!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda