MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 triků, jak letos zvládnout předvánoční úklid rychleji

6. 12. 2013 | Domácnost
Blíží se závěr roku a s ním i doba hektických předvánočních příprav. Kromě nákupu vánočních dárků pro naše blízké, pečení cukroví či obstarání kapra čeká na každého z nás také náročný předvánoční úklid. V dnešní uspěchané době nezbývá na zdlouhavé a důsledné gruntování příliš mnoho času. Máme pro vás proto několik tipů, jak předvánoční úklid co nejvíce urychlit a zefektivnit, aby vám zbylo i trochu času na vychutnání té pravé vánoční pohody.

Dekorační boxy na povalující se věci

Řadě z nás se po domě či bytě povalují na různých místech štosy papírů, složenek, časopisů, hračky našich nepořádných potomků a další drobnosti. Roztřídit a zařadit je do přeplněných skříní či zásuvek může přitom zabrat velké množství času. Mnohem lepší je proto zvážit, zda je tuto činnost nutné dělat právě v hektické předvánoční době. Vyřešit problém s předměty povalujícími se všude po bytě lze totiž mnohem rychleji a jednodušeji. Stačí pořídit pár dekoračních krabic nebo také košíků či různých boxů, které budou ladit s vaším interiérem, a všechny povalující se věci do nich jednoduše naskládat. Jejich roztřídění se můžete věnovat v klidnějším období. Vhodně vybraný dekor boxů navíc může dodat vašemu bytu na zajímavosti. Pokud zvolíte dekor s vánoční tematikou, máte postaráno i o vánoční výzdobu.

5 triků, jak letos zvládnout předvánoční úklid rychlejiZbavte se rychle všeho, co nepotřebujete

Důležitou zásadou rychlého a efektivního úklidu je bez zaváhání vyhodit vše, co již není potřebné. Přeskládáváním starých nepoužívaných věcí se jen zbytečně zdržujete a navíc si nesmyslně zaděláváte na další práci v budoucnu. Během úklidu při sobě noste neustále pytel na odpadky a bez milosti do něj vyhoďte vše nepotřebné. Narazíte-li na objemnější nepotřebná zařízení, jako jsou třeba staré elektrospotřebiče, i pro ně existuje rychlý, a přitom ekologický způsob likvidace. V rámci služby vám starou pračku, rychlovarnou konvici či počítač odvezou přímo z vašeho domu. Pokud tedy očekáváte k Vánocům nový spotřebič, můžete se rychle zbavit toho starého.

Od shora dolů, od oken ke dveřím

Když se pouštíte do utírání, mytí, stírání a leštění, je vhodné zvolit ten správný postup. V opačném případě byste si totiž v průběhu gruntování mohli znovu zašpinit to, co jste již pracně uklidili, a zbytečně byste tak plýtvali drahocenným časem. Při úklidu postupujte nejprve od místností, které používáte nejméně. Obvykle to bývá ložnice či pracovna. Úklid tu proběhne rychleji a také déle vydrží. Nejnáročnější kuchyň a koupelnu nechejte až úplně nakonec. Kuchyň navíc ukliďte až po pečení vánočního cukroví. Při uklízení v jednotlivých pokojích postupujte vždy od shora dolů. Začněte horními poličkami a skříněmi a skončete vysáváním a vytíráním podlahy.

Čistá okna za pár minut

5 triků, jak letos zvládnout předvánoční úklid rychleji

Nezbytnou součástí předvánočního úklidu bývá také mytí oken. A to se v případě, že vlastníte větší dům či byt, může natáhnout i na pár hodin. Abyste se ani touto činností příliš nezdrželi, využijte pár vyzkoušených tipů. Inspirujte se profesionálními myči oken, kteří musejí zvládnout umýt desítky okenních tabulí denně, a pořiďte si praktickou oboustrannou stěrku. Jednou stranou okna namydlíte a druhou pohotově setřete. Po každém tahu stěrku otřete papírovou utěrkou, abyste ji zbavili jednak přebytečné vlhkosti, jednak zachycené špíny. Pro leštění radí odborníci využívat přípravky s alkoholem. Rychleji se odpařují a nezůstanou po nich zaschlé stopy. Zkušení profesionálové rovněž radí neplánovat mytí oken na den, kdy pálí slunce. Voda pak na oknech rychle zasychá a zůstanou vám na nich šmouhy.

Najměte si paní na úklid či profesionální úklidovou firmu

Pokud jste natolik vytížení, že nemáte na předvánoční přípravy ani chvilku času a s úklidem vám nepomohou ani rodinní příslušníci či spolubydlící, obraťte se na profesionály. Levnější variantou je oslovit paní na úklid, stačí projít inzeráty nebo vytvořit svůj vlastní. Využít ale můžete i služeb profesionální úklidové firmy. Objednávku byste měli udělat minimálně týden předem. V předvánočním období jsou firmy poměrně dost vytížené, proto raději vsaďte na jistotu a úklid objednejte už s velkým předstihem. Před objednávkou si připravte informace o rozsahu požadovaných služeb, velikosti bytu, specifikaci podlahových materiálů, adresu i preferovaný čas realizace. U firmy si můžete objednat kompletní servis, nebo ji využít jen na některé vybrané úkony. Od množství úkonů a velikosti bytu se pak bude odvíjet cena úklidu, která se obvykle vyšplhá na několik tisíc korun. Vynaložené finance však jistě vykompenzuje dobrý pocit z krásně vygruntovaného bytu a také ušetřený čas, který můžete věnovat důležitějším či příjemnějším činnostem.

Zdroj, foto: Rema Systém


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už prvními větami dokážete nasr... Proč by měly být hektické? Proč náročný úklid?
Děláte jako bychom celý rok žili v hnoji a jakési pochybné svátky byly důvodem se přetrhnout.... Rady jak se má (podle vás) uklízet, jsou dobré pro někoho, kdo právě přiletěl z jiné planety. A mýt okna v době plískanic může jen absolutní masochista.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles