Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aby ručně malované oblečení dlouho vydrželo

5. 02. 2008 | Trendy
Máte rádi poutě a jarmarky? Přiznám se, že už jenom myšlenka na ně mě v současném počasí hřeje. Už aby tu zase byly! A pokud si v létě vyberete tu správnou pouť – bez vietnamských obchodníků - určitě na ní objevíte také stánek s malovaným oblečením.

Lidí, kteří dokáží např. z klasického trička vyrobit opravdový unikát je spousta a každý z nich to dělá po svém, má své techniky – savení, tupování, obtiskování, batikování, mramorování či malba podle šablonek – prostě každý z nich má svůj vlastní „tričkový“ rukopis.

A protože se obchůdky s malovaným oblečením začínají objevovat i na internetu, chceme vám o malování na textil povědět trochu víc.

malovaná trička Sirra Základem všeho jsou nejen kvalitní textilní barvy, ale samozřejmě samotné oblečení, které musí být nejlépe z přírodního bavlněného materiálu, aby se na něj dalo nejen dobře malovat, ale aby bez úhony přežilo také následnou fixaci obrázku – tedy tzv. zapékání, a to ať již za pomoci žehličky nebo doslova v klasické troubě. Takto ošetřená malůvka je potom při správném ošetřování takřka nesmrtelná, a to i tehdy, kdy ji omylem vyperete v pračce.

To ale samozřejmě není návod na to, jak s těmito výrobky zacházet! Chcete-li, aby vám toto oblečení vydrželo krásné co nejdéle, perte jej po rubu a raději v ruce. Používejte nejlépe tekutý prací prášek a u batikovaných výrobků zpočátku - místo aviváže trochu octa.

Malovaným obrázkům zdaleka nevadí voda jako taková, dokonce ani teplota nad 60st, ale něco, co v pračce opravdu neovlivníte, a to je - nešetrné ždímání!

malovaná trička Sirra malovaná trička Sirra














A co se žehlení týče – opět žádná věda. Naprostá většina používaných textilních barev snese mnohé, tedy i žehlení přes samotný obrázek – jen u plastických barev a obrázků s větší vrstvou barvy žehlete raději z rubu či přes jinou suchou textilii.

Takže pokud rádi nosíte to, co nikdo jiný nemá a nechce se vám čekat do první jarní pouti, zkuste najít nějaký obchůdek s ručně malovaným oblečením na internetu.

Zdroj: www.sirra.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ten kdo to umí má můj obdiv.SUPERSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký. Šikulkové kdo si s tím vyhraje
Obrázek uživatelky
profil
Nádherná prácička.s
Obrázek uživatelky
profil
Nádherná prácička.
Obrázek uživatelky
profil
nádherný Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles