8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bazén na zimu pod plachtou

17. 10. 2009 | Moderní bydlení

Pokud máte na zahradě vlastní bazén, je na čase začít řešit jeho zazimování. Mimo jiné je třeba vyřešit i otázku, čím bazén na zimu zakrýt. Je ale možné využít na zimu stejnou plachtu, kterou používáme na letní zakrytí? Je vhodná samonavíjecí roleta? Má být plachta průsvitná či neprůsvitná? Takové a mnohé další otázky vás mohou při řešení tohoto problému napadnout. Jaké jsou tedy rozdíly mezi jednotlivými plachtami?


LETNÍ PLACHTA

Letní plachta slouží k zakrytí bazénu během sezóny. V době, kdy bazén nepoužíváme zabrání napadání nečistot do bazénu a pomůže udržet teplo nastřádané během dne. Není však určena na zazimování bazénu.
 


zakryti-bazenuZIMNÍ PLACHTA

Zimní plachta je neprůsvitná a tím kromě ochrany před listím a jinými nečistotami brání i průniku světla, které (navzdory chladu a zimnímu období) podporuje rozmnožení řas a mikrobů. Je vyrobena z husté síťoviny, která zadrží nečistoty, ale propustí dešťovou vodu, takže nedojde k poškození nahromaděnou vodou. Na hladinu pod plachtu se umísťují ještě speciální plováky, které zmírní tlak ledu na bazénový skelet.  


UNIVERZÁLNÍ PLACHTA

Univerzální plachta nahradí letní i zimní plachtu a je ideální pro celoroční zakrývání bazénu. Kromě požadavku na bezpečnost plní i funkci tepelné izolace a ochrany před padajícími nečistotami. Je vyztužena hliníkovými nosníky a ukotvena do dlažby, čímž je zabezpečena proti posunu. Plachta se pokládá na obrubní kameny bez dotyku s vodní plochou a kromě izolace poskytuje ochranu proti pádu dětí či zvířat do vody. 


plachtaUNIVERZÁLNÍ TERMOIZOLAČNÍ PLACHTA

Termoizolační plachta má vynikající izolační schopnosti, pomocí kterých lze náklady na ohřev vody snížit až o neuvěřitelných 70 %. Trojvrstvá plachta má spodní vrstvu s pyramidální strukturou, která je odolná proti mikrobům a chemickým produktům, prostřední šestimilimetrovou vrstvu z polyetylenové pěny a horní vrstvu z polyetylenové fólie, jejíž struktura je zesílena textilním vláknem.  



ROLETY A NAVÍJECÍ SYSTÉMY

Tato řešení, velice praktická v letním období, mohou v zimě způsobit četné problémy. Proto se doporučuje navíjecí systémy na zimu odmontovat, nebo se alespoň vyhnout jakékoliv manipulaci. Zejména rolety jsou velice náchylné na poškození vlivem mrazu, když dojde k zamrznutí vody mez jednotlivými lamelami.
  

       Zdroj: Desjoyaux.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bazén na zimu pod plachtou :

Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
Bazén na zimu pod plachtou
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už je zakrytý dávno ...
Obrázek uživatelky
profil
My doma žádný bazén nemáme a tak vidím kolika starostí jsem ušetřena. Jednak kolik uspořené spotřeby vody a té práce kolem něho. Kdo na to má, tak má jistě taky nato, aby mu o něj pečoval. Je jistě fajn mít v parných dnech soukromí, ale nač nemám, to k životu nepotřebuji.
Obrázek uživatelky
profil
po bazenu..ale bohuzel, nemame.
Obrázek uživatelky
profil
Několik let jsem zakrýval bazén plachtou, do zbytku vody dal chemii a prázdné Pet lahve a nikdy! se mě na vodě neudělala ani ledová tříšť, natož aby voda zamrzla a popřípadě poškodila bazén.
Obrázek uživatelky
profil
Podle mě plachta není úplně ideální. Nejlepší jsou klasická plastová zastřešení, kdy je bazén opravdu chráněný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles