Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malujeme pokojík pro novorozence

2. 08. 2011 | Moderní bydlení

Barvy nás provázejí všude, kde jsme, a ovlivňují nás, i když to nevnímáme. Chystáte-li pokojík pro očekávaného potomka, určitě byste neměli jeho barevné ladění podcenit. Ovlivní totiž nejen celkovou atmosféru místnosti, ale i duševní vývoj dítěte, jeho kreativitu a později také schopnost učit se.


Obecně platí, že v místnosti by měla převládat jedna hlavní barva, se kterou kombinujte jednu maximálně dvě doplňkové. Psychologové do dětských pokojíčků doporučují spíše pastelové odstíny, kde platí, že světlejší tóny studených barev (modrá, zelená, fialová) působí uklidňujícím dojmem, zatímco syté teplé barvy (červená, žlutá, oranžová) působí povzbudivě a podporují aktivitu.


dětský pokojOdstín dle vašich představ si můžete vytvořit doma s pomocí tónovacích přípravků, které jednoduše smícháte s bílou barvou, popřípadě máte možnost nechat si natónovat barvu v některém z mnoha tónovacích center. Kromě vhodného odstínu, nepodceňujte ani výběr kvalitní malířské nátěrové hmoty. Zvolíte-li omyvatelné barvy, v budoucnosti tuto volbu jistě oceníte.


Speciální tip:


Chcete-li svému dítku vytvořit opravdový pokojíček snů, vylepšete stěnu například o kresbu oblíbené postavičky z večerníčku. S pomocí našeho postupu to zvládnete a nemusíte být žádný Picasso.


Co budete potřebovat: projektor napojený na počítač, obyčejnou tužku nebo křídu, menší štěteček, barvy, které lze mícháním upravit do potřebného tónu.


rodinaPostup: Na internetu si vyberte obrázek, který vám poslouží jako vzor. Připojte k počítači dataprojektor a obrázek namiřte na stěnu, kde si ho přejete mít. Upravte jeho velikost. Obrázek obkreslete tužkou, nebo křídou na stěnu. Namíchejte barvy do potřebných odstínů a pak už jen štětečkem vybarvěte předkreslené obrysy podle vzoru.


Pokud nemáte dataprojektor, využijte nabídky šablon, které seženete na internetu, nebo v běžné síti prodejen s barvami. Obrázky malované přímo na stěnu mají výhodu - oproti nalepovacím motivům, že je dítě nemůže při hře strhnout. A pokud se dítku postavička na stěně přestane líbit, jednoduše ji přemalujete běžnou malířskou barvou a nebudete se muset potýkat s poškozeným povrchem zdi od lepidla.


Zdroj, foto: Het.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Malujeme pokojík pro novorozence:

Malujeme pokojík pro novorozence
Malujeme pokojík pro novorozence
Malujeme pokojík pro novorozence
Malujeme pokojík pro novorozence
Malujeme pokojík pro novorozence
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně teplé barvičky, které je nutno dobře sladit
Obrázek uživatelky
profil
nas maly ma pokojicek bily, nabytek slonova kost, zelene dplnky- lustr, lampicky, kose na plinky a ruzne potreby a hracky. steny jsme vyzdobily samolepkami, kterych je obrovsky vyber, obrazky vypadaji jak namalovaneSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles