Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Teplo domova za rozumnou cenu

8. 11. 2018 | Moderní bydlení
Vzhledem k neustálému zdražování fosilních paliv si každý z nás klade otázku, jak snížit náklady na energie. Je vůbec možné, aby nám byl někdo schopen garantovat vývoj cen těchto paliv? Příjemnou a opravdu úspornou alternativou, jak si zabezpečit teplo domova, jsou stále více oblíbená krbová kamna.

Stávají se neoddělitelnou součástí každé promyšlenější domácnosti, a to nejen v rodinných domech. Důvody nejsou jen praktické, vzhledem k cenové výhodnosti, ale také estetické a pocitové. Krbová kamna se vytápějí dřevem, dřevěnými briketami, briketami z hnědého uhlí či peletami. Domácnost, která je vytápěná dřevem, se tak stává nezávislou na „nejistých“ nositelích energií, jakými jsou plyn a olej.

Teplo domova za rozumnou cenuDřevo coby palivo je přímo ukázkovou formou biomasy – tedy důležitým obnovitelným zdrojem energie. Člověk používá dřevo jako zdroj tepla již odnepaměti. Kromě toho patří v současnosti k nejlacinějším zdrojům energie na vytápění rodinných domů i bytů. Palivo do kamen si jednoduše můžete naštípat sami, máte-li tu možnost, popřípadě si ho koupíte ve specializovaných prodejnách.

Mnoho lidí se dnes vrací ke kráse a romantice praskajícího ohně, který v místnosti dokáže navodit tu pravou atmosféru. Krbová kamna lze umístit do jakékoliv místnosti – obzvlášť oblíbené jsou v obývacích pokojích a ložnicích. Průměrný výkon činí 5–10 kW, přívod vzduchu lze regulovat posuvným regulátorem nebo vzduchovými klapkami.

Většina těchto kamen udrží teplo až po dobu deseti hodin. Krbová kamna rozhodujícím způsobem přispívají k celkovému designu a vyznění místnosti. Existují v různých stylech – od jednoduchých modelů, které patří k těm nejoblíbenějším, až po zajímavé tvary vhodné pro designové moderní byty.


Zdroj: Baumax

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Teplo domova za rozumnou cenu:

Teplo domova za rozumnou cenu
Teplo domova za rozumnou cenu
Teplo domova za rozumnou cenu
Teplo domova za rozumnou cenu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek