Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahradní nábytek – co je trendem?

27. 07. 2020 | Zahrádka
Pokud máte na zahradě už nějaký čas starý dřevěný nebo plastový nábytek, který vám poslední dobou začíná měnit barvu, a u dřevěného se vám zadrhávají třísky do oblečení, je na čase si koupit nový. Když zajdete do obchodu, skoro nepoznáte, jestli to je do zahrady, nebo spíš do obýváku, v dnešní moderní době rozdíl poznáte jen těžko.  Vybírat si můžete nejen z krásných, ale hlavně pohodlných druhů, které se hodí jak do zahrady, tak i na balkon.

Největší důraz se klade na pohodlí, a to postupně vytlačuje ze zahrad a teras obyčejné stolky a židle. Také si můžete vybírat z různých druhů  lehátek, houpaček, závěsných sítí, kulatých postelí se stříškou a jiných. Nepostradatelnou je ale v každé zahradě lavička. Lavička je také vhodná u vchodových dveří, v průčelí domu, kde bude zvát na přátelskou návštěvu.

Dnešním trendem je kovový nábytek, který se hodí nejen pro okrasnou zahradu. Je elegantní, stylový, a hlavně se dobře udržuje. Navíc ve spojení se dřevem nebo umělým ratanem, obložený měkkým polstrováním, železný a hliníkový nábytek nestudí a zaručuje tak veškeré pohodlí. Bohužel se ale nehodí úplně do každé zahrady, pokud máte na zahradě kousek lesa, ať už jehličnatého nebo smíšeného, nebo pěstujete ovocné stromy, je rozhodně lepší variantou kombinace kovu se dřevem.

Zahradnímu nábytku stále dominují výrobky ze dřeva. Tyto výrobky se ale už nevyrábí ze smrku nebo borovice, ale nahrazuje je severská borovice, a hlavně cizokrajný teak. Na rozdíl od výrobků z domácích dřevin, které se musejí po několika letech natírat a jejich životnost je omezená, teak nebo severská borovice vydrží celá desetiletí, aniž byste se o ně museli nějak zvlášť starat.

Někdo stále dává přednost nábytku plastovému. Zcela nevhodné jsou ty levné bílé plastové židle, které vám vydrží maximálně jednu sezonu a ještě se vystavujete nebezpečí úrazu, protože tyto židle rády a často praskají, zvlášť, když je déle ponecháte na přímém slunci. K dostání je ale i kvalitní plastový nábytek, který vydrží mnohem déle než ten levný. Na rozdíl od levných je odolný vůči slunečnímu záření, proto nešisuje a nežloutne a hlavně se vám hned nerozpadne. Hlavní předností plastu je nízká hmotnost.

Dřevěný nábytek, kovový nábytek nebo plastový, je jedno, pro který materiál se rozhodnete, při jejich výběru platí totéž, jako když si jdete koupit sedací nábytek do obýváku nebo postel do ložnice. Nábytek musí být především pohodlný, proto byste měli volit jen ty ergonomické, s možností polohování nohou, těla i hlavové části. Platí, že čím variabilnější nábytek bude, tím lépe si na něm odpočinete.

Pohodlí ale sám o sobě nezajistí žádný zahradní nábytek, o tom rozhoduje výběr sedáků a opěráků. Ty také dodají vaší zahradě tvář, k různě barevným a vzorovaným jsou letos oblíbené i květinové motivy. Pokud chcete mít něco exkluzivního, něco, co nemá každý a přitom investovat na dlouhou dobu, pak si pořiďte zahradní nábytek z materiálu, který odolá všem nástrahám počasí a se zahradou se sžije, jakoby tam odjakživa patřil.

Zdroj foto: Kettler

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mít zahrádku,tak bych si určitě s takového nábytku vybralaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles