Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Converse All Star: Už máte tyto ikonické tenisky ve svém botníku?

1. 07. 2021 | Trendy
-Komerční sdělení-

První tenisky spatřily světlo světa už v 60. letech 19. století. Než se z nich ale stala běžně nošená obuv, musely urazit kus cesty. Nakonec se jim to podařilo, a to zejména díky svým vlastnostem, k niž patří hlavně maximální pohodlnost při chůzi i sportu. Ta se ostatně stala základem pro to, aby si lidé tenisky oblíbili.

Na začátku stál basketbal


Když bychom si prohlédli první tenisky, které se začaly vyrábět již ve druhé polovině 19. století, moc by se od těch plátěných, jaké známe dnes, moc nelišily. Svršek byl z plátna a ten doplňovala gumová podešev. Kdo by si byl tenkrát pomyslel, že se tato obuv stane posléze natolik populární, že se bude nosit i k oblekům nebo sukni a šatům. Jejich původní účel byl však ryze sportovní.

Converse All Star: Už máte tyto ikonické tenisky ve svém botníku?Značka Converse byla první


Získat teniskám popularitu se podařilo americké firmě Converse. Potřebovala totiž do svého výrobního programu zařadit obuv, jež by se nosila celoročně, a tím zajistila firmě trvalý odbyt a zisk. Na počátku minulého století se oblíbeným sportem v USA stal basketbal. To přivedlo firmu Converse k nápadu nabídnout basketbalistům speciální sportovní boty. A tak světlo světa spatřily Converse All Star. Mnoho lidí si zřejmě hned představí slavné Converse All Star bílé, avšak tyto byly jiné. Jejich původní barva plátěného nebo koženého svršku byla hnědá s černým lemováním. Gumová podrážka byla velmi silná, což této ikonické obuvi už zůstalo jako její poznávací znak. Od původně sportovních bot se jejich využití přesunulo k lifestylovému. V 90. letech 20. století jejich popularitu zvýšil Kurt Cobain ze skupiny Nirvana, jenž je často nosil.

Sneakers ve světové módě


Sneakers, tedy tenisky, svou další historii začaly psát se vznikem značek Puma a Adidas na konci 40. let minulého století, které se staly předními výrobci této obuvi. Mít adidasky se stalo i otázkou prestiže. Později se k těmto značkám připojily firmy Vans a Nike. Tenisky se začaly také prosazovat v pouliční módě a staly se inspirací pro řadu světových módních návrhářů. Ti své modelky místo do bot s vysokými podpatky obuli právě do sneakers.

Můžeme se divit, že si tyto sportovní boty nakonec našly cestu i do volnočasového šatníku v současné době? Vlastnictví tenisek ve svém botníku je prakticky nutností. Dnes si je totiž obouvá nejen mladá generace, ale k chuti jim přišla i ta starší. Není to jen díky pohodlí, které tenisky nabízejí, ale také díky jejich stylovosti. Tenisky jsou výrazem mladého ducha, ležérnosti a uvolněnosti. V některých povoláních, jako například v reklamních agenturách, je pánové s klidem nosí i k obleku.

Pěkný výběr celé řady tenisek najdete na webových stránkách Flexdog. Jsou zde zastoupeny všechny oblíbené světové značky, které by rozhodně ve vašem botníku chybět neměly. Nemusíte zůstávat jen u jednoho modelu nebo jen jedné barvy. Sneakers mezi obuví vedou na plné čáře.


Zdroj obrázku:
Gus Andi / Shutterstock.com





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !