MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štědrá Kateřina

29. 12. 2011 | Vaše příběhy
Sousedka Kateřina je šikovná, umí péct vynikající vánočku, cukroví má prvotřídní, dalo by se říct, že je univerzální všeuměl. Jen jedinou vánoční záležitost neumí, a to je kupování dárků. Divila se, jak to děláme u nás a říkala, to přece není žádné překvapení, když každý tuší, co dostane. Marně jsem jí říkala, že my v tom vidíme to kouzlo, že si něco přejeme a pak máme radost, když se nám přání vyplní.

Všude to chodí jinak a každý má to své za jediné, u sousedů je dost rušno a po svátcích jsou všichni spíš rozčarovaní než spokojení.
Kateřina kupuje dárky takové, jaké se líbí jí a moc nedbá, jestli se obdarovanému budou zamlouvat stejně. Takže tchyni koupila sexy svetřík, i když by spíš uvítala věci do kuchyně a sestře filmy na DVD, přestože raději čte knihy atd.
Po Vánocích udělá výpad do obchodů a vrací dárky zpět, každý rok se děje to samé, ale stejně si nedá říct. Myslím, že jejich rodinu Kateřina coby Ježíšek skutečně překvapuje, ale bohužel nemile. Každoročně říká, že se letos s dárkama určitě trefí a všichni budou spokojení.

Těším se na Vánoce dlouho dopředu a dárky kupuju průběžně, aby se jich na konci roku sešlo hodně a nadílka byla
bohatá. Naslouchám přání členům rodiny a snažím se zapamatovat i sebemenší drobnost, zmíněnou jen tak mezi řečí. Děláme si radost navzájem a je to moc milé.

Myslím, že jsem letos byla hodná a tak mi Ježíšek něco hezkého nadělí. Abych mu to ulehčila, tak říkám do "éteru" třeba už v červnu (pochopitelně když je rodina u toho) co by se mi hodilo. A aby Ježíšek nemusel tak běhat a shánět, tak ho zároveň naviguju přes pomyslné nebe, kde konkrétní věc mají. No a aby Ježíšek náhodou na něco v tom množství nezapomněl, tak mu napíšu hezký a dlouhý dopis, který dám do ozdobné obálky a dám za okno. Ježíšek opravdu všechno vidí a skutečně dopis zanedlouho zmizí a tak se můžu těšit, že dárky, které si přeju, i nejspíš dostanu.

Dopisy píšeme v rodině všichni a posíláme je přes okenní poštu Ježíškovi. Děláme to léta, nejenom děti, ale i dospělí, každý přece chce dostat ten svůj vysněný dárek.

Můžu říct, že nám tento způsob vyhovuje a ještě se nám nestalo, že by někdo dostal nevhodný dárek, který by ho nepotěšil a musel se dokonce vracet.
Komické třeba je, když na procházce v březnu vidíme za výlohou něco hezkého a řekneme, to by nám mohl Ježíšek nadělit.
Líbí se nám to těšení a taky to motivuje děti, aby byly hodné. Nejen týden před Vánoci, ale pořád, protože Ježíšek se dívá pořád, že?

Setury - čtenářka
ChytráŽena.cz
 


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to fajn, že píšete Ježíškovi i dospělí. To mě doma nenapadlo. Letos jsme to zrušili úplně, když náš kluk to tajemství loni odhalil. Za to nás s manželem překvapil, protože nám taky pod stromeček nadělil drobnosti. Je mu teprve devět, ale ze svého kapesného něco málo utratil, aby nám taky udělal radost.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles