Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Elegantní náhrada záclon

23. 09. 2016 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Omrzely vás klasické záclony a závěsy? Chcete dát svému bytu nový vzhled? Seznamte se s možnostmi, které nabízí moderní vnitřní stínění. Účinně ochrání a vzhledově promění váš byt.

Když nechcete v bytě záclony


Moderní bydlení s sebou přináší i nové trendy ve vnitřním stínění. I když jsou plně funkční jako ochrana před sluncem i pohledy okolí, působí v každé denní době v bytě také jako výrazná dekorace. Vedle oblíbeného plisé a žaluzií byste se měli seznámit i se střídavými a římskými roletami nebo japonskými stěnami. Můžete získat inspiraci, co si pořídit místo klasických záclon a závěsů.

roletyPokud nechcete mít v oknech záclony, ale chcete zachovat v bytě intimitu, mohou být římské rolety správnou volbou. Skládaná látka, která po spuštění částečně nebo úplně zakryje okno, to je římská roleta. Výsledný efekt tvoří výběr látky a volba výšky skladu. Zajímavý dekorační efekt vytvoří římské rolety i v kombinaci s klasickými závěsy.

Originální náhradu záclon i závěsů představují japonské stěny. Výborně zakryjí velké prosklené plochy nebo francouzská okna, ale velmi zajímavě mohou oživit i byt ve starší zástavbě, kde jsou okna zapuštěna ve výklencích. Můžete je využít i k jednoduchému rozdělení velkých prostor. Jde o pruhy zpevněné látky, které se posouvají za sebou v liště fixované ve stropě. Jednotlivé panely mohou být spojené nebo se mohou posouvat nezávisle po celé délce vodící lišty. Stačí si jen zvolit vhodnou šířku a typ látky. Podle toho, jak panely posunete, vytvoříte vždy originální hru světla, barev a stínu.

Moderní rolety nejsou nudné

Pokud si pamatujete z dob svých babiček navíjecí tmavé rolety z voskového plátna, nelekejte se, to je historie. Klasické navíjecí rolety volné nebo s postranním vedením jsou stále v nabídce, ale volba dekorů a barev z nich pomůže vytvořit obraz, který oživí byt. Výhodou je jejich variabilita z hlediska umístění na rám nebo křídlo okna, ale také na stěnu i strop.

Úplně nové možnosti představují střídavé rolety, kde jsou za sebou v šířce rolety pruhy neprůsvitné a průsvitné látky. Kromě výšky vytažení na okně můžete zatemnění regulovat i vzájemnou polohou pruhů látky. Vhodnou kombinací šířky pruhů a barev je možné docílit zajímavého efektu a plynule regulovat osvětlení.

Moderní ovládáníelegantní náhrada záclon

Pokud máte možnost řešit stínění současně s pořízením nových oken, měli byste zvážit i možnost elektrického ovládání stínících prvků. „Nechcete-li absolvovat každý den maraton ručního zatahování. Můžete rolety i další stínící prvky pohodlně ovládat i na dálku z pohovky,“ říká J. Červinka produktový manažer českého výrobce oken OTHERM.

Nechat si s novými okny namontovat i stínění se vyplatí, nemusíte se bát, že okna se montáží poškodí. Navíc budete mít jistotu, že okna i stínění budou společně dobře fungovat i vzhledově ladit.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Elegantní náhrada záclon:

Elegantní náhrada záclon
Elegantní náhrada záclon
Elegantní náhrada záclon
Elegantní náhrada záclon
Elegantní náhrada záclon
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
teprve první
Obrázek uživatelky
profil
Proč mi musí chodit co 5 - 6 minut, když je tak moc potřebuju Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
čtvrté bankovky
Obrázek uživatelky
profil
šesté, jupí
Obrázek uživatelky
profil
přišla jsem pozdě teprve čekám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles