Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houpací síť je spolehlivou zbraní proti podzimním chmurům

27. 10. 2014 | Moderní bydlení
Léto už nekompromisně skončilo a jak už to tak bývá, v příštích několika měsících budeme trávit venku mnohem méně času. Týká se to samozřejmě i dětí, které tento fakt mnohdy nenesou zrovna lehce.

Nejen jim, ale i dospělým se tak může stýskat po letních radovánkách a relaxaci, mnohdy spojené s lenošením na chalupě, třeba v houpací síti. Její charakteristický pohyb navozuje pocity uvolnění a pohody, což ve spojení s čerstvým vzduchem a zpěvem ptactva patří dozajista k velmi příjemným formám relaxace. Ale proč se jí vzdávat jen kvůli nepřízni počasí?

Nikdo neřekl, že houpací síť nemůžeme zavěsit také v interiéru, ba naopak. Při troše šikovnosti a správném výběru barev může tvořit velmi originální a zároveň funkční bytový doplněk. Ostatně v Brazílii je houpací síť přirozenou součástí domácnosti a slouží nejen k náhodnému odpočinku, ale i jako klasická postel.

houpací síťSítě jsou umístěny tak, aby vznikl hluboký oblouk, zhruba v třímetrové délce. Ne každý také ví, že aby zůstala záda ve správné (tedy rovné) poloze, měl by člověk v síti ležet šikmo, tedy z rohu do rohu. Nehrozí tak navíc převrácení, resp. vypadnutí ze sítě.

Houpací sítě můžeme nalézt ve dvou základních variantách – bez tyčí a s tyčemi, přičemž záleží pouze na osobních preferencích člověka.  Další možné dělení sítí je dle jejího využití – kromě klasických sítí pro jednu osobu existují dokonce i pro dvojice nebo XXL sítě pro celé rodiny. Samozřejmostí pak jsou sítě pro děti do 40 kg nebo kombinace sítě a kolébky pro děti do jednoho roku.

I materiály sítí se mohou lišit – opět záleží na jejich účelu. Tradiční houpací sítě jsou tkané na ručních stavech a vyznačují se velkou pevností tkaniny. Používají se extra silná bavlněná lana odolná proti přetržení, výjimečná pozornost je pak věnována nejcitlivějším místům - přechodům mezi sítí a zavěšením. Poutka jsou ručně zpracována a posílena proti prodření, což zaručuje vysokou pevnost a stabilitu sítě. Neopomenutelným bodem je také garance nezávadnosti barev, které jsou při výrobě sítí použity, což je důležité zejména v případě jejich styku s dětmi.

A jak houpací síť udržovat?

Odborníci doporučují prát v ruce na 30 stupňů. Velkou pozornost je třeba věnovat důkladnému vysušení (to se týká i v případě zavěšení sítě venku, kde je vystavena například dešti) a následnému skladování na suchém místě, aby nedošlo k plesnivění materiálu a síť vydržela co nejdéle.
Teď, když o sítích víme vše, nezbývá nic jiného, než si vybrat si variantu, která je našemu srdci nejbližší, zapnout si příjemnou hudbu a vrhnout se do světa snění a relaxace.

Nevzdávejme se léta tak snadno!


Zdroj: Forliving.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1…   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
chtěla bych vidět, jak si někdo dává do paneláku síťovou houpačku.- Vůbec si to neumím představit.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám houpací síť spojenou jenom s pobytem v přírodě. Pěkně mezi stromy... Do bytu se mi nehodí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles