Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na dokonalé bílé prádlo beze skvrn

13. 08. 2020 | Domácnost
Péče o bílé prádlo vyžaduje speciální péči. Větší náchylnost na skvrny a zešednutí barvy, to jsou hlavní problémy, které mnoho z nás u bílého prádla řeší. Podívali jsme se na tipy, jak udržet bílé prádlo čisté, zářivě bílé a beze skvrn. 


Způsob, jak o bílé prádlo pečujeme, a kvalita materiálu představují aspekty určující stálost původní barvy. Abychom bílé oblečení brzy nepasovaly pouze na „domácí“ oděv, určitě nestačí hodit kupu bílého prádla do pračky, přisypat libovolný prací prostředek a nastavit prací program. Jak postupovat správně?


Perte odděleně s použitím speciálních prostředků


dokonalé bílé prádlo beze skvrnBílé prádlo bychom měli prát po jednom až dvou nošeních, abychom se vyhnuli vzniku zažloutlých skvrn od potu a antiperspirantů, které pronikají do tkanin. Prvním pravidlem při praní je prát bílé prádlo odděleně od ostatního prádla. Vyhnout byste se měli také přeplněné pračce, aby se prací prostředky rozpustily a dostaly se do všech vláken. Při péči o bílé prádlo je velmi důležité zvolit kvalitní prací prostředky. Doporučujeme prací gel a odstraňovač skvrn určené přímo na bílé prádlo. Speciální prostředky na bílé prádlo obsahují rozjasňovače a bělící látky. Udržet prádlo zářivě čisté a beze skvrn vám skvěle pomůžou prostředky z nové řady NEON, ve které najdete NEON tekutý prací prostředek Universal gel vhodný na bílé prádlo. Receptura pracího gelu obsahuje jedinečnou kombinaci aktivních látek pro šetrné praní prádla a udržení zářivé barvy.

Zbavte se skvrn rychle a efektivně


Skvrny je vhodné co nejdříve, jakmile je objevíte, namočit do studené vody. Pokud jste mimo domov, použijte jakoukoliv vodu, kterou máte po ruce, aby se skvrna zředila. Následně doma namočte oblečení do vody a aplikujte odstraňovač skvrn, který nechte chvíli působit. Poté vložte prádlo i s odstraňovačem do pračky a použijte prací gel. NEON odstraňovač skvrn OXI WHITE s aktivním kyslíkem rychle zatočí s veškerými skvrnami a špínou. Poradí si skvěle i s těmi neodolnějšími, mezi které patří skvrny od ovoce, kávy či vína. Účinky tohoto profíka na skvrny vás rychle přesvědčí, že žádné skvrny již nebudou představovat problém. A pokud budete OXI prášek přidávat při praní bílého prádla pravidelně, zesílíte tak účinek vlastního pracího gelu a odměnou Vám bude dlouhodobě zářivé, bílé prádlo.
NEON odstraňovače skvrn

Použijte nejvyšší možnou teplotu


Při volbě pracího programu je důležité sledovat štítek na prádle a prát na doporučenou teplotu. Teplota praní i následně sušení závisí na druhu materiálu, zvolte tedy tu nejvyšší možnou teplotu, kterou na daný materiál lze použít. Bílé bavlněné prádlo můžete prát na 60 °C, umělá vlákna, ze kterých je jednoznačně nejrozšířenější polyester, perte na 40 °C. Nejen péči o vaše prádlo, ale hlavně vaší pračce prospěje, když ji jednou za 3 měsíce vyčistíte. Využijte speciální prostředky k čištění pračky, či podle rad našich babiček můžete použít obyčejný ocet či sodu. Následně zapnete pračku na nejvyšší možnou teplotu, tedy 90 až 95 °C. Pračka slouží na čištění prádla, a aby správně fungovala a nezanechávala prádlo šedé, či nažloutlé, i ona sama potřebuje čas od času očistu.



-Komerční sdělení-


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !