Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak volit správnou velikost obuvi u dětí

26. 07. 2010 | Pro děti

Jistě všichni rodiče vědí, že u malého dítěte se nesmí nic ponechat bez kontroly, vše musí být perfektní a na vše se musí dbát o to více, čím je dítě menší.

To platí také pro obuv dítěte. Je nutné volit jak správnou velikost obuvi, tak také správný tvar, který nebude nijak deformovat podélnou klenbu nožky vašeho potomka. Sebemenší problém s nohami vlivem nesprávné obuvi se však nemusí projevit ihned, ale až v dospělosti.

U malých dětí je nutné pravidelně kontrolovat, zda již dítě ze svých bot nevyrostlo. U nemluvňat je nutné velikost kontrolovat jedenkrát za měsíc, u dětí v předškolním věku je tato kontrola dána na 2 - 3 měsíce, u školáků je nutné zjišťovat jedenkrát za 4 - 5 měsíců. U dětí starších 15 let stačí velikost měřit jedenkrát za půl roku.

Velikost můžeme zjistit několika různými způsoby. Nejčastěji se využívá těchto metod pro zjišťování velikosti bot:


1. Pomocí speciální měřící pomůcky lehce stanovíte velikost. Buď si ji můžete zakoupit sami nebo se dá často vypůjčit v prodejně obuvi. Dítě se na ni postaví a ihned se vidí aktuální velikost nohy.

2. Jestli chcete velikost zjistit doma bez měřící pomůcky, tak postavte dítě na tvrdou podložku, na níž máte bílý papír. Dítěti přiložte z obou stran nohy nějaký rovný předmět. Stačí třeba knížka, kterou přiložíte kolmo tak, aby se lehce dotýkala nohy. Tuto hranu zakreslete na papír. Obě čáry spojte a změřte. Nezapomeňte i na druhou nohu, která nemusí být stejně velká.

3. I když znáte velikost, tak každá obuv může být jinak střižená. Je doporučeno, že po nazutí boty by dítě mělo mít mezi patou a obuví ještě místo na jeden prst.

4. V neposlední řadě se můžete dítěte sami zeptat, ale tento způsob není nejlepším, jelikož malé dítě má snížený práh bolesti a malé tlaky na nohu nepozná, proto nedokáže přesně určit, zda mu obuv sedne či nikoliv.

Správná velikost obuvi je důležitá pro zdraví dětských nohou i v budoucnu.

 

Kriol – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je pravdou, že dětem rostou nožky velmi rychle a kvalitní jsou hodně drahé. Jenže si je skutečně třeba uvědomit, že nohy slouží celý život, na zdraví dětí se skutečně ušetřit nedá, oblečení mohu koupit u trhovců, ale boty ne a dokonce i dospělí by měli dobře zvážit výběr obuvi.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles