Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat dětskou softshellovou bundu

3. 11. 2014 | Pro děti
Softshell je materiál, který si v poslední době získal velkou popularitu nejen mezi sportovci a příznivci outdooru. Jeho vlastnosti ho totiž předurčují i pro běžné nošení. Výborně se hodí zejména pro děti, které jsou neustále v pohybu a výhody softshellu tak využijí naplno.

Softshell má mnoho předností, mezi kterými bych vyzdvihla jeho univerzálnost - softshellové oblečení je možné používat a nosit po celý rok. Materiál velmi dobře odolává větru a moderní softshell už dokáže velice dobře odolávat také vodě a dešti. Podle odbornice jde o prodyšný funkční materiál, který dokáže dobře odvádět pot. Dokáže zateplit podobně jako flísová mikina. Děti navíc ocení, že je lehký a velmi příjemný na omak a nijak je neomezuje v pohybu. Trendem je nyní nakupování dětem softshellových kompletů v kombinaci bundy a kalhot.

Jak vybrat dětskou softshellovou bunduJedna bunda na celý rok

Softshell je velice univerzální materiál, který poskytuje pohodlí v širokém spektrum klimatických podmínek i během různých pohybových aktivit. V našich klimatických podmínkách se dá používat prakticky celoročně. Pro použití v systému funkčního oblékání ho předurčuje zejména jeho vynikající prodyšnost. Pro svou schopnost dobře zateplovat, která se blíží fleeceové pletenině, může sloužit jako druhá, střední vrstva, pro dobrou odolnost proti větru i dešti jej lze použít i jako vrstvu třetí, svrchní.

Softshell sice není obecně úplně nepromokavý, ale i v základním provedení bez problémů odolá kratšímu dešti. To bohatě stačí na běžné použítí ve městech, pro nošení do školy či školky, nebo při kratších výletech do přírody. Kvalitnější moderní softshellové bundy dnes už nabízí nepromokavost srovnatelnou s funkčními bundami. Třeba vybrané dětské softshellové bundy Reima mají udavaný vodní sloupec >10.000 mm!

Softshell membránový versus tkaný

Softshellové výrobky se na trhu vyskytují ve dvou základních formách – membránové a tkané. Membránový softshell obsahuje, jak již název napovídá, membránu, která jej činí odolnějším proti větru i vlhkosti, ale poněkud zhoršuje prodyšnost. Tkaný softshell je vyroben pouze z textilních vláken speciální technologií, která mu propůjčuje elasticitu, lehkost, ale také pevnost a oděruodolnost. Povrchová úprava tkaného softshellu rovněž zajišťuje špatné vsakování dešťových kapek a neulpívání sněhových vloček. I tkaná varianta softshellu je do jisté míry větruodolná.

Zdroj: Skibi.cz
Foto: Reima.com


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak vybrat dětskou softshellovou bundu:

Jak vybrat dětskou softshellovou bundu
Jak vybrat dětskou softshellovou bundu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nejsou špatné
Obrázek uživatelky
profil
Skvelé a praktické bundySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles