Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat novou lednici a proč je to ten nejlepší úkol pro ženu

4. 04. 2022 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Podle čeho koupit novou lednici? Není to zase tak složité, když máte správný návod, čím se řídit a na co si dát pozor. Nechala jsem si dobře poradit a ulehčím to i vám. Ať už hledáte nejnovější vychytávky nebo rozumný poměr mezi cenou a výkonem.


Bez jednoho jediného se neobejdete: znát kuchyni, do které lednička patří. To není tak komplikované, že? První zásadní rozhodnutí totiž je, zda chcete chladničku vestavnou, anebo samostatně stojící. Pokud jen vyměňujete lednici v už zařízené kuchyni, můžete zůstat u vámi stávajícího typu a vybrat si pouze jiný model či značku. V opačném případě, když zařizujete komplet novou kuchyň, rozhodnutí ohledně druhu lednice závisí jen na vašem vkusu.
Obě varianty totiž mají něco do sebe. Vestavná lednice znamená dokonale sjednocený, minimalistický design, samostatně stojící zase může být velmi dekorativní a pěkný prvek interiéru kuchyně. Funkci plní oba typy lednic stejně.

"Snědl jsem nejdřív kaši, pak hrnek mléka, pecen chleba, mámu, tátu – a tebe taky ještě sním!"


Jak velkou chladničku vybrat? Tady má zpravidla hlavní slovo paní domu, protože má dokonalý přehled o tom, jak rychle a v jakém množství zásoby potravin doma přibývají a mizí. Existuje ale jednoduchý rozcestník, podle kterého se může řídit každý: na jednu osobu je ideální počítat minimálně s 50 l místa v chladničce a 15 – 20 l v mrazáku. Objem v litrech je základní technický parametr, který se udává u každé lednice.

Dál vám pomůže vědět, do jakých kategorií se chladničky řadí. Nejčastější a nejprodávanější vůbec jsou kombinované chladničky, které mají dvoje dvířka, nahoře a dole. Jedna patří k lednici, druhá k mrazáku. Mrazák může být nahoře i dole, jak to komu vyhovuje.

Pro jednoho člověka, anebo do míst, kde se tolik nezdržujete, například na chalupu, je ideální vybírat z kategorie jednodvéřových lednic. Ty mohou i nemusí disponovat mrazákem. Pokud jej obsahují, jedná se buď o klasický mrazák, anebo malou přihrádku – té se pak říká výparník.
Do domácností s větším počtem otesánků se nejvíc hodí americká lednice. To jednoduše znamená, že je opravdu velká. Tak velká, že se otevírá na pravou i na levou stranu a často má objem větší než 400 litrů.
Jak vybrat novou lednici a proč je to ten nejlepší úkol pro ženu
Designed by: www.pixabay.com


Výběr lednice a srovnání cena : výkon


Novou lednici můžete pořídit za 3 000 Kč i za 65 000 Kč. Vybírat si tak budete jednoduše podle toho, jaký máte rozpočet a kolik jste ochotní za lednici zaplatit.

Je pro vás nejdůležitější parametr rozumná cena v poměru ke kvalitě? Dostala jsem skvělou radu. Koukejte se při výběru hlavně na energetický štítek a na hlučnost.

Určitě se vám vyplatí pořídit ledničku v energetické třídě D a vyšší (stupnice má škálu A – G). Jinak se ušetřené finance za nákup zase ztratí ve vyšších nákladech za elektřinu. Rozdíly jsou opravdu velké – zhruba 20 % spotřeby mezi každou ze tříd. Například mezi lednicí s označením A (nejekologičtější) a G je mezera i několik tisíc korun ročně za spotřebu elektrické energie!

Menší zajímavost – stále se setkáte i s označeními A+, A++ a A+++, podle nejnovější stupnice z roku 2021 už se ale parametry aktualizovaly a na nových štítcích najdete už jen označení A – G.
energetické štítky
Co se týká hlučnosti, hledejte ideálně rozmezí 40 – 43 decibelů. To už je příjemně nízká hladina hluku, která vám nebude rvát uši. Hučení už se dneska nenosí a existují i chladničky s hlučností pod 39 dB – tak tiché, že o nich ani nevíte.

To jsou ty nejpraktičtější tipy, pokud koukáte hlavně na cenu. V případě, že chcete od lednice i nějaké ty funkce navíc, určitě vás zaujme, jaké všechny vychytávky výrobci dnes nabízí. Mě to tedy zaujalo dost!
kuchyň
Designed by: www.freepik.com

Co všechno umí chladnička


Třeba u ledniček Samsung jsem jako první objevila francouzské dveře, což jsou velmi praktické zásuvky, za kterými už nemusíte otevírat dvířka a další šuplíky. Dalším překvapením pro mě byla možnost vybrat si libovolnou kombinaci barev, a to třeba i pro každá dvířka zvlášť, což je vynikající bonus pro všechny milovníky vkusných a originálních barevných kombinací v interiéru. Nejnovější model má kromě výrobníku ledu také obří dotykový displej s hudebním přehrávačem, čímž si k vaření můžete pustit videorecept, anebo online film. Zmínila bych také technologickou vychytávku, která vám na mobilu zobrazí aktuální obsah lednice a datum expirace jednotlivých potravin – praktická věc, když se chystáte do obchodu na nákup.

Některé ledničky LG zase mají velmi luxusně vypadající ultrafialové osvětlení nápojového automatu a technologii, která absolutně eliminuje jakýkoliv zápach či vznik plísní. Že už jsou všechny moderní mrazáky vyráběné tak, aby se odmrazovaly automaticky, to je dnes de facto samozřejmost.

Já se nakonec rozhodovala mezi Hisense a Philco. Philco zvítězilo. Z malých vychytávek u nových modelů nabízí třeba oboustranně otevíratelná dvířka, chytré funkce extra rychlého zamražení či zchlazení čerstvě vložených potravin, aby vydržely déle čerstvé. S ohledem na výběr lednice u mě vyhrál na plné čáře nákup na Planeo.cz.. Mám skvělou zkušenost s jejich servisem, k tomu mají dobré ceny a časté marketingové akce, slevy a cashback.

Snad jsem i vám trošku pomohla se ve světě lednic zorientovat a nepochybuji, že si vyberete tu správnou. Já jsem spokojená!

Kateřina Hájková
3/2022



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
5
Obrázek uživatelky
profil
15. 04. 2022 17:37 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
15. 04. 2022 17:33 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
15. 04. 2022 17:30 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
15. 04. 2022 17:26 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
15. 04. 2022 17:20 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
15. 04. 2022 17:16 Sebrán "Pomlázka" za 5 bodů
Obrázek uživatelky
profil
4
Obrázek uživatelky
profil
Už 4 Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc dlouhé intervaly
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles