8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat vhodnou obývací stěnu?

20. 02. 2016 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Obývací pokoj bezpochyby patří mezi místnosti, kde trávíme nejvíce času. Odpočíváme v něm po práci, trávíme zde čas s rodinou a sledujeme televizi. Také se v obýváku scházíme s přáteli. A na to vše je potřeba myslet, když obývací pokoj zařizujeme. V tomto článku vám poradíme, jak vybrat obývací stěnu tak, aby do vašeho pokoje co nejlépe zapadla a přinášela vám radost i užitek.


Moderní a praktické nábytkové sestavy a stěny do obývacího pokoje už totiž dávno nevypadají jako ty, které v době komunismu nechyběly v žádném panelákovém bytě. Jsou mnohem menší a praktičtější. A také je na trhu opravdu velký výběr. Běžně jsou k dostání stěny z lamina, dýhy, masivu a dalších materiálů. Ty se v poslední době často kombinují s kovy – působí pak odlehčeně a zároveň luxusně.

Světlejší barvy pro vzdušnější pokoj

Co se týče barev, doba velkých tmavých obývacích stěn už je dávno pryč. Mnohem hezčí a modernější jsou menší světlejší sestavy, díky kterým celý interiér působí vzdušně a harmonicky a zůstává prosvětlený. Nezapomínejte, že k tmavé podlaze nebo tmavému nábytku patří světlá stěna. Obývací pokoj má působit lehce a pozitivně. Tomu přizpůsobte i výmalbu – neměla by být příliš křiklavá.

Vybrat vhodnou obývací stěnuVyberte sestavu, která za pár let nevyjde z módy

Pokud uvažujete o pořízení originální moderní nábytkové sestavy do obývacího pokoje, vybírejte pečlivě. Na trhu je totiž spousta stylových stěn, ale zároveň i takové, které za pár let mohou vyjít z módy. Volte raději sestavy nadčasové, které vám vydrží delší dobu.

Velikost vybrané stěny přizpůsobte možnostem svého obývacího pokoje. Do malé místnosti velká sestava rozhodně nepatří. Pokoj by vypadal stísněně a necítili byste se v něm dobře. Moderní stěny v současné době bývají minimalistické a tvoří je jen několik kousků nábytku. Velkou stěnu volte jen pro opravdu rozlehlý obývák.

Stěna musí být bytelná

Obývací stěnu vybírejte i podle toho, co všechno do ní chcete uložit. Sestavy obvykle mají několik částí – poličky pro knihy, místo pro televizi a prosklené vitríny pro skleničky a další dekoraci. Na základě toho požadujte, aby sestava byla dostatečně bytelná – aby vydržela zátěž a celá se nesesypala.

Na druhou stranu si ale uvědomte, že na stěnu nemusíte vystavit všechny skleničky, které máte. Zbytečně by se na ně prášilo a obývací pokoj by pak mohl působit přeplácaně.

Dopřejte si luxus

Pokud chcete, aby váš obývací pokoj působil reprezentativně a pokaždé ohromil návštěvy, není to problém. K dostání jsou totiž i elegantní luxusní obývací stěny a sestavy. I v této oblasti je výběr velmi široký.

V takovém případě ale nejdříve vyberte stěnu a až poté ostatní nábytek. Právě na jejich sladění klaďte velký důraz, jinak by se mohlo stát, že pokoj bude působit nesourodě a vaše investice do luxusu přijde vniveč.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
uteklaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
prvníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
koledaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
koledaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
1. koleda
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles