Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek

27. 03. 2018 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Pro celoroční koupání v kvalitní vodě bazénu či okrasného jezírka je důležitá soustavná péče a sledování kvality vody. Jaro je pak hlavní sezónou vhodnou pro jejich údržbu. Díky dlouholetým zkušenostem dodává česká rodinná firma Proxim s.r.o. na trh přípravky PROBAZEN® a PROJEZÍRKA®, které správně a kvalitně ošetří vodu během celého roku.

Vodní plocha, ať už bazén nebo okrasné koupací jezírko, zvyšuje komfort bydlení a kvalitu života celé rodiny. Aktivní odpočinek má blahodárný vliv na zdraví a psychickou pohodu – pobyt u bazénu prostě patří mezi příjemně strávené chvíle. Aby však bazén přinášel radost, vyžaduje pravidelnou péči a údržbu. Voda v bazénu je vystavena působení řas a bakterií, dostávají se do ní také různé mechanické nečistoty. To vše má za následek zhoršování kvality vody – po stránce estetické i hygienické.

kvalita vody v bazénuPoužíváním přípravků řady PROBAZEN®  lze zajistit komplexní péči o vodu v bazénu po celý rok. Odměnou bude kvalitní, čistá, zdravotně nezávadná voda i delší životnost bazénu a příslušenství.

Péče o vodu v koupacím nebo okrasném jezírku je pak velmi komplexní záležitost. Najít univerzální recept na bezproblémový chod jezírka by bylo velmi obtížné. Základní pilíř kvality vody v budoucím jezírku je stavěn již při plánování, projekci a budování jezírka. Je nutno zohlednit všechny existující faktory, které budou ovlivňovat biologické, fyzikální a chemické parametry vody. Při péči o vodu v jezírku je třeba vždy brát v úvahu, že se jedná o biologický systém vzájemně provázaných procesů. Každý nepřiměřený nebo neopodstatněný zásah může v jednom okamžiku narušit křehkou rovnováhu, kterou si tento přírodní systém budoval někdy i řadu let. Pokud se však uvážlivě a dle předepsaných instrukcí používají některé biologické nebo i chemické přípravky, podaří se docílit vyšší kvality vody, účinnější prevence i snadnějšího řešení případných problémů. Proto český výrobce Proxim vyvinul řadu přípravků PROJEZÍRKA®, která péči o vodu v jezírku co nejvíce usnadní. Výrobky firmy Proxim lze využít jak pro vodní plochy doma, tak pro wellness centra, hotelové bazény nebo lázně.

„Každý majitel bazénu může vybírat mezi osvědčenými přípravky na bázi aktivního chlóru nebo bezchlorovými přípravky s aktivním kyslíkem. Pohodlná údržba vody v bazénu je dosažitelná také díky kombinovaným přípravkům. Pro konkrétní řešení problémů s vodou jsou určeny přípravky pro regulaci pH vody, odstraňování řas nebo zákalu,“ uvádí Ing. Jan Kroupa, Ph.D. mladší. „Naší největší konkurenční výhodou, proč právě výrobky Proxim, je jejich kvalita, vysoká účinnost, snadné dávkování a jednoduché použití. V tomto případě je chemie zcela nezbytná a je užitečným pomocníkem. Dalším naším benefitem je určitě zákaznicky orientovaný servis. Věnujeme velikou pozornost vysvětlování jednotlivých kroků v péči o konkrétní vodní plochy,“ dodává Jan Kroupa. Multi tablety 5v1

Z celé komplexní řady lze i použít pouze základní řadu, tedy nejdůležitějších 6  výrobků. Zcela zásadní výrobek pro bazény, bez kterého se skutečně neobejdeme, jsou Multi tablety 5v1.


Péče o bazény


6 základních kroků ke skutečně perfektně udržované vodě v bazénu. Základní řada zahrnuje pH MINUS, pH PLUS, Multi tablety 5v1, Vločkovač tekutý, Odstraňovač řas, Chlor šok.


Měření a nastavení pH vody v bazénu

Správné nastavení hodnoty pH vody je důležitou podmínkou jak pro optimální působení přípravků na úpravu vody PROBAZEN®, tak pro vytvoření příjemných podmínek pro koupání. Optimální hodnota pH bazénové vody se pohybuje v rozmezí 6,8–7,6. Hodnota pH vody vyšší než 7,6 způsobuje ve vodě minerální zákaly, může dojít k ucpání filtrace, snižuje se účinnost dezinfekce a dochází k dráždění očí a kůže. Hodnota pH nižší než 6,8 způsobuje korozi kovů a betonu, blednutí barev, podráždění očí a kůže.

Aktuální hodnotu pH změříme bazénovým minitesterem

A to jednoduše tak, že jednu tabletku Red Phenol Rapid, dodávanou spolu s testerem, vhodíme do nádobky testeru a vzniklé zabarvení porovnáme s přiloženou stupnicí pH. V případě, že pH vody je vyšší než doporučená hodnota, snížíme pH vody přídavkem přípravku pH MINUS. V případě, že pH vody je nižší než doporučená hodnota, zvýšíme pH vody přídavkem přípravku pH PLUS.

péče o bazény ProximPrůběžná péče o vodu

Základní podmínkou pro zajištění čisté vody v bazénu je rovněž správná dezinfekce vody. Zjišťování koncentrace chloru provádíme bazénovým minitesterem. V tomto případě používáme k měření tabletky DPD No. 1 a výsledné zabarvení srovnáváme s přiloženou stupnicí koncentrace Cl. Pro dlouhodobé zajištění správné koncentrace chloru je vhodné používat pomalurozpustné tablety, které se po přidání do skimmeru nebo plováku postupně rozpouštějí. Pro pohodlnou a spolehlivou péči o vodu za normálních podmínek je velmi výhodné použití přípravků KOMBI tablety, které kromě dezinfekce zabezpečují základní ochranu proti výskytu řas a obsahují v sobě vločkovač k odstranění zákalu vody nebo Multi tablety 5v1, které kromě toho zajišťují ještě stabilizaci pH a projasnění vody.


Řešení problémů


Výskyt řas

Přítomnost řas v bazénu je velmi nežádoucí. Řasy mohou způsobovat zelené, hnědé nebo nažloutlé zabarvení bazénové vody, kluzké a mazlavé dno a stěny bazénů a nepříjemný zápach vody. Základní ochranu proti výskytu řas zajišťují algicidní složky obsažené v Kombi tabletách nebo Multi tabletách 5v1, při vyšším výskytu řas je účelné používat ještě přípravek Odstraňovač řas.

Zákal vody

Při výskytu zákalu vody v bazénu se pokusíme zjistit jeho příčinu. Například při vysokém pH může docházet k vysrážení mikroskopických částeček anorganických látek – v tomto případě pomůže úprava pH vody. Další zákaly mohou vznikat rozptýlením jemných mechanických nečistot nebo organických sloučenin – v tomto případě se doporučuje použití přípravku Vločkovač tekutý, který způsobí shluknutí nečistot ve formě vloček.

Zakalená, zapáchající voda, obsahující řasy
V případě silného znečištění vody v bazénu např. v důsledku vysoké teploty, vysokého počtu koupajících, bouřkového počasí apod. používáme pro rychlé vyčištění vody přípravek Chlor šok.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek:

Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
Jarní sezóna údržby bazénů a přírodních jezírek
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Z České Kamenice.To jsme se hezky domluvily.Asi je nás z této části více.
Obrázek uživatelky
profil
Odkud z Děčínska? Já jsem přímo z Děčína.
Obrázek uživatelky
profil
Taky severozápad Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Severozápad?Můžeš být,prosím, přesnější?
Obrázek uživatelky
profil
To tam ještě bylo k čvachtání..teď hrůza, fuj a je to obrovská škoda..už ani lodičky, nic SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles