Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kojení s prsními implantáty není třeba se bát

2. 11. 2015 | Kojení
Zvětšení prsou pomocí implantátů je dlouhodobě nejžádanější plastickou operací v České republice. I když se stále více žen rozhoduje pro tento zákrok ve věku, kdy ještě neplánuje mateřství, jednou se toto téma stane aktuálním. Zvlášť, když ze všech stran slýcháme, že kojení je velmi významným jevem v životě ženy i dítěte, který nejenže pomáhá vytvořit silnější pouto mezi matkou a jejím potomkem, ale spojuje se také s řadou zdravotních výhod.Zřejmě každou ženu, která augmentaci podstoupila, tedy napadne otázka, zda silikonové implantáty kojení vůbec umožňují?

Renomovaný plastický chirurg MUDr. Roman Kufa nastávající maminky uklidňuje.

Obava, zda-li se dá s prsními implantáty kojit, patří snad k největším mýtům v plastické chi-rurgii. S prsními implantáty normálně kojit samozřejmě lze, protože se vkládají pod prsní žlázu či pod prsní sval. Prsní žláza tedy zůstává v obou případech zcela neporušená a tvorbě mateřského mléka vůbec nic nebrání.
 
Kojení s prsními implantáty není třeba se bátStejně mylný je podle Kufy mýtus, že by implantáty mohly jakkoli ohrozit množství nebo kva-litu mateřského mléka. Silikonový gel implantátu je totiž chráněn pouzdrem a pokud im-plantát nepraskne, silikon se nemá jak do mateřského mléka dostat. K takovým mimořádným situacím, kdy implantát opravdu může prasknout, patří kromě extrémně silného nárazu či ataky ostrým předmětem někdy i mnohaleté opotřebování implantátu. Přesto není důvod k panice, neboť i vytékající silikonový gel zůstává nejprve v kapse kolem implantátu a do organismu by začal prosakovat až po dlouhé době, v řádu měsíců až let. Uvolněný silikon se zadržuje v lymfatických uzlinách, vážné zdravotní komplikace nezpůsobuje, ale samozřejmě by bylo třeba poškozený implantát vyměnit.

Tak jako implantát nemá vliv na kvalitu, není nutné ani nijak preventivně redukovat délku kojení. Jelikož implantát nemá na kojení žádný vliv, neexistuje žádná doporučená doba, po kterou by matka měla kojit své dítě. Žena může kojit stejně dlouho s prsními implantáty jako i bez nich. Záleží spíš na míře zvětšení prsů při těhotenství a tvorbě mateřského mléka a jejich tíze, která může způsobit rychlejší pokles prsů.
 
Tím se dostáváme k další možné otázce, a sice, jak budou prsa po ukončení kojení vypadat. Většina maminek má zkušenost, že prsa po kojení ztrácí svůj původní tvar. Zda tomu tak bude u prsou operačně zvětšených, záleží na více faktorech, jak plastický chirurg uvádí: Je to velmi individuální. Ke změně dojít nemusí. Záleží často na tom, o kolik se prsy během těhotenství zvětší. Rovněž hraje roli elasticita kůže dané ženy. Pokud se prsy zvětší výrazně a kůže není již dost elastická, může po ukončení kojení, kdy se prs následně opět zmenší, dojít k jeho poklesu. K možnému poklesu navíc přispívá i váha samotného implantátu. Laicky řečeno, čím větší implantát, tím větší účinek gravitace. V takovém případě pak pomůže další plastika, kdy se prs modeluje, aby se opět pozdvihl. Výměna implantátu po ukončení kojení, pokud je vůbec nutná, tak obvykle pramení z důvodu estetického, nikoli zdravotního nebo bezpečnostního.

V případě, že žena mateřství aktuálně plánuje, je jistě lepší augmentaci odložit až na dobu, kdy je kojení zcela ukončeno. S operací je pak třeba vyčkat ještě šest měsíců. Strach, že by zvětšená prsa měla vliv na kvalitu mateřství ženy je tedy zcela neopodstatněný a rozhodně mamince nebrání užít si krásný čas spojený se svým miminkem.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale moje známá prostě nekojila,protože silikony má Smajlík blbá výmluva
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles