Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malujeme a tapetujeme svépomocí 1. část

20. 06. 2013 | Rekonstrukce
Podle výzkumů má prostředí, ve kterém se pohybujeme, vliv na naši psychiku a celkovou pohodu. Uvnitř budov strávíme až 90 % času, proto bychom alespoň ty, jejichž podobu můžeme ovlivnit, tedy náš domov, měli uzpůsobit tak, aby vám v něm bylo příjemně. Abyste pocítili pozitivní změnu, není nutné se pouštět do rozsáhlých přestaveb, stačí docela málo – třeba vymalovat!

Nejlepší čas začít

První otázka, kterou si pravděpodobně položíte, bude znít: kdy je vhodné s malováním začít? Nejvhodnějším ročním obdobím je z mnoha důvodů léto. Vysoké denní teploty, dlouhé letní dny a v neposlední řadě období dovolených skýtá ty nejlepší podmínky vyšetřit čas na zkrášlení vašeho bytu právě v tomto období. Ptáte se také, jestli není lepší najmout si rovnou firmu? Záleží samozřejmě na počtu místností a vašich časových možnostech. Pokud zrovna nepotřebujete vymalovat celý dům, pak se do toho pusťte klidně sami, i když jste to nikdy předtím nedělali. Odborníci v hobbymarketech vám poradí, co všechno budete potřebovat.

Malujeme a tapetujeme svépomocí 1. částNa otázku jak často malovat však neexistuje jednoznačná odpověď. Každý interiér se liší a s ním i nároky na novou výmalbu. Všeobecně se však doporučuje nečekat s novým nátěrem déle jak 4 až 5 let. Tento interval se doporučuje zkrátit v případě, kdy se v domácnosti vyskytuje malé dítě či domácí mazlíček, nebo v případě místností, kde je zvýšený pohyb osob, nebo jejich využívání je častější. Malba totiž vedle estetických a ryze technických funkcí plní rovněž hygienické úkoly. Logicky je častější výmalba nutná v místnostech, jako jsou kuchyně, obývací pokoje s krbem nebo krbovými kamny nebo vstupní hala apod. Právě zde totiž lze předpokládat výskyt mastnot, plísní, skvrn od bot a podobně.

Co budeme potřebovat?

Nežli přistoupíte k samotnému malování, je dobré si připravit veškerý potřebný materiál. Tu bude potřeba něco zakrýt, opravit či vyčistit. Abyste na nic podstatného nezapomněli, vytvořili jsme pro vás stručný nákupní seznam:

-    Barvy (ty si můžete nechat namíchat podle výběru)
-    štětce/válečky (dle druhu barvy, povrchu)
-    nádobka na barvu (v případě použití válečků též mřížku na otření)
-    Krycí folie (na ochranu nábytku apod.)
-    Malířská páska (na okna, zárubně, na přilepení folie
-    štafle
-    malířská škrabka
-    penetrační prostředek
-    sádra/stěrkovací hmota
-    ocelové hladítko (k uhlazení sádry/stěrkovací hmoty)
-    šlehaný tmel (na zapravení nerovností, děr ve zdech, apod.)
-    špachtle
-    brusný papír
-    odstraňovač skvrn (např. na skvrny od dehtu v okolí komínových vstupů) nebo základový nátěr pro překrytí skvrn

Zdroj, foto: OBI



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tapetovala jsem sama celý byt a zvládla jsem to Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles