Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj první pes u vánočního stromku

29. 11. 2011 | Vaše příběhy
Můj úplně první pes, tedy spíše fenka, byla německá boxerka jménem Babeta. Kdo má či měl někdy doma  boxera, ví, že  jedinci  tohoto plemene  jsou až na výjimky přátelští, temperamentní a velmi  hraví.
 
Naše Babeta byla typickým představitelem své rasy, a navíc zvíře stále při chuti, v podstatě na cokoliv.
 
Přišly naše první Vánoce se psem. Nějak jsme ještě nedokázali odhadnout, čeho je takový pes schopen.
 
Koupili jsme stromeček a já jakožto nejmladší člen rodiny ho začala zdobit. Zdobila jsem způsobem, jak jsem byla zvyklá. Začala jsem skleněnými baňkami a nakonec navěšovala čokoládovou kolekci, která ležela na podlaze, a ze které jsem vybírala jednotlivé figurky k dekoraci stromku.
 
Babeta u zdobení nebyla, ležela v kuchyni, kde hlídala maminku při vaření, tedy spíše její hrnce. Já jsem přerušila zdobení stromku, protože jsem měla telefon ( tenkrát ještě byla pouze pevná linka), zavřela jsem za sebou dveře, ale zbytek kolekce nechala na zemi s tím, že stromek po telefonátu dozdobím. Telefonát  trval snad jen 5 minut, ale to úplně stačilo k tomu, že Babeta urychleně opustila kuchyni a vnikla do pokoje tak, že si otevřela dveře a bleskurychle sežrala zbytek čokoládových figurek.
 
Jakmile jsem zjistila ztrátu zbytku kolekce, fenka byla okřiknuta, vytahána za kůži na krku, že tohle příště nesmí a já si v duchu vynadala, že jsem kolekci lépe nezabezpečila. Nicméně se celá rodina z této události tenkrát nepoučila. Jako prvochovatelé jsme byli naivní, že když je pes okřiknut a vyhubován, tak že příště se podobné činnosti vyvaruje.
 
Postavili  jsme  strom na stůl i s navěšenými figurkami, kterými jsem stačila ozdobit strom před likvidačním příchodem Babety. Fena opravdu v naší přítomnosti byla naprosto vzorná. Absolutní nezájem o čokoládu. No nezájem trval jen do doby, kdy jsme opustili na chvíli byt. Za naší nepřítomnosti fenka očesala  figurky  tak šikovně, že stromek ani nestrhla na zem, a navíc po sobě uklidila i staniol do koutu místnosti. Čokoládu obrala pouze do výše, kam  dosáhla, takže na vrcholcích stromku ještě zbytek kolekce visel.
 
Po téhle akci jsme už zcela sundali ze stromku těch několik zbývajících  figurek. Druhý den jsme se rozprchli za svými záležitostmi z domova a Babetu ponechali pár hodin samotnou doma. Jako první z rodiny jsem se vrátila já. Po vstupu do domu mi už bylo jasné, že fenka něco vyvedla, protože nepřišla vítat. Ležela provinile pod válendou a sledovala, co nastane. Když jsem  totiž  vešla do místnosti s vánočním stromkem, tak se mi zastavilo srdce nad spouští, kterou jsem uviděla. Stromek byl svržen ze stolu, baňky rozdupány a řetězy natrhány na malé kousky. Po odeznění šoku ze zpustošeného obýváku samozřejmě nastal mazec.
 
Od té doby jsme všechny Vánoce již trávili bez stromečku, pouze s půlkmenem pověšeným na zdi, do kterého byly navrtány otvory a zasazeny  větve.Tato forma půlstromečku byla naprosto bezpečná a koneckonců i ekologická.


Uzone - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
příběh, pobavila jsem se
Obrázek uživatelky
profil
na druhou stranu, co kdyby se byla o ozdoby pořezala, nebo se jí dostaly do čumáčku, byli byste měli starostí ještě víc!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles