Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte v plánu otěhotnět?

19. 12. 2018 | Těhotenství
Vaše biologické hodiny již nějakou dobu tikají. Mluvíte s partnerem o miminku a konečně jste se oba shodli, že je na čase si nějakého toho prcka pořídit. Ale co dál? Na co si dát pozor, jak podpořit možnost otěhotnění? Čeho se vyvarovat?

Správné naplánování


Na prvním místě doporučuji se s partnerem domluvit na tom, kdy byste si miminko chtěli pořídit. Přestanete brát prášky hned, či za tři měsíce? Možná vám to připadá jako zbytečná otázka, ale nemáte pravdu. Otázka načasování je velmi důležitá. Máte-li v plánu otěhotnět, měla byste tomu přizpůsobit styl života.

Kyselina listová


Před plánovaným vysazením antikoncepce doporučuji užívat dva až tři měsíce kyselinu listovou. Bez problémů ji zakoupíte v lékárně (cena se pohybuje od 50–200 Kč dle výrobce). Jejím užíváním lze předejít řadě defektů u miminka. Například rozštěpu rtu, patra či vývojovým vadám nervového systému. Jakmile otěhotníte, užívejte ji i nadále. Během těhotenství se totiž zvyšuje potřeba kyseliny listové pro vaše tělo. Její nedostatek způsobuje anémii (chudokrevnost) Začnete-li užívat multivitaminy pro těhotné (ve kterých je kyselina listová obsažena), nemusíte ji už užívat samostatně.

Podpora oplodnění


Někomu se povede otěhotnět hned po vysazení antikoncepce, jiná žena si nervózně provádí těhotenský test každý měsíc. Zaručená rada, jak rychle otěhotnět, není. Mohu vám jen poradit pár tipů. Jestli ve vašem případě zaberou či ne, vám nezaručím, ale zkusit to můžete.

První rada zní: milujte se s partnerem ob den až ob dva dny. Budete-li se milovat každý den, partner nebude mít tolik spermií, čímž snížíte možnost, že otěhotníte.
Druhá rada: po milování zůstaňte alespoň půl hodiny ležet. Zapomeňte na vstávání a hlavně na mytí. V klidu ležte, přitulte se k partnerovi a povídejte si. Nebo prostě vedle sebe jen ležte a doufejte, že tentokrát se to povedlo.
Třetí rada: žádné měření bazální teploty, žádné milování dle plánu. Nechte tomu volný průběh. Ať je vaše milování radost a ne honba za dítětem. Na to bude čas později, pokud se vám do roka nepodaří otěhotnět. A věřte, že pak budete vzpomínat na spontánní milování. Milujte se dle nálady, hrajte si, rozmazlujte sebe i partnera.
Čtvrtá rada: neřešte s kamarádkami, kdy ony otěhotněly. Pokud zrovna ty vaše měly štěstí, že se jim to povedlo do tří měsíců od vysazení antikoncepce, budete se jen zbytečně stresovat. Pokud se to  vámdo tří měsíců nepodaří, budete se jen obviňovat, že je někde ve vás chyba. Nemusí být. Ale stres a nervozita je jistý druh antikoncepce. Znám plno párů, kteří si na miminko počkali měsíce jen z přílišné soustředění na plození a stresu, že se to opět nepovedlo. Vím, že není jednoduché vysadit antikoncepci za účelem otěhotnět a pak na to nemyslet. Ale zkuste to. Za to přece nic nedáte.

Čeho se vyvarovat

Hlavně žádný stres. V žádném případě nemyslete na to, že se to musí povést hned napoprvé. Zaručeně se to pak nepovede. Pokud se z vašeho milování vytratí romantika, něha a touha, může to být cesta, jak zahubit váš vztah. Zapomeňte na alkohol (sklenička vína či piva nevadí), neponocujte, zpestřete si dostatečně jídelníček (ovoce, zelenina, tmavé pečivo…), dostatečně pijte (samozřejmě myslím vodu, či jiný nealkoholický nápoj). A pohyb také není na škodu.

Držím palce, aby se vám to povedlo co nejdříve a celé těhotenství probíhalo bez komplikací.

MonaMira - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !