Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se zbavit 6 nejčastějších zlozvyků v oblékání, kvůli kterým vypadáte starší

11. 05. 2015 | Trendy
Existuje nepřeberné množství pravidel určujících, co byste měli nebo neměli dělat, abyste vypadali mladší. S nástupem jara jistě odhazujete teplé zimní svršky i huňaté svetry a nahrazujete je lehčími a vzdušnějšími outfity. Právě teď nastal ten pravý čas, kdy byste mohli souběžně s obměnou šatníku provést i další změnu – zbavit se módních zlozvyků, které vám přidávají na věku. Tento článek shrnuje 6 jednoduchých tipů, které vám pomohou, abyste nevypadali starší, než se cítíte a kolik vám doopravdy je.

Nikdo, ať žena či muž, nechce, aby ho okolí vnímalo jako starého. Naopak spíše chcete, aby si o vás ostatní mysleli, že jste trendy a jdete s dobou. Samotné stárnutí však obvykle není to, co vás tak vytáčí. Popravdě řečeno, spíše vás znepokojuje, když vypadáte starší, než ve skutečnosti jste. Jacquie Carter doplňuje: „Pročetla jsem nespočet knih a článků o tom, co dělat, abychom si zachovali mladistvý vzhled, ale řada z nich byly jen holé nesmysly. Ne každý však ví, že některé věci, které všichni běžně děláme, přidávají našemu vzhledu pár let navíc. Nedávno jsem se dozvěděla, že i já sama se dělám starší. Nebylo to tím, že nosím natupírovaný účes a la 80. léta, ale z úplně jiného důvodu. Bylo mi řečeno, že působím vzhledově starší, neboť nosím příšerné hodinky, jaké nosí babičky. Hodinky, to by mě nenapadlo! Kdo ví, asi o tom stále nejsem úplně přesvědčená…. Co vím ale jistě, je, že existuje řada jiných maličkostí, které můžeme udělat, abychom odvrátili pozornost od našeho věku a vypadali mladší. Zde jsou některé z mých osvědčených tipů:“

Jak se zbavit 6 nejčastějších zlozvyků v oblékání, kvůli kterým vypadáte starší1.    Prozkoumejte svůj šatník

V podstatě jsou dva extrémy, kterých se můžete dopustit při výběru správného oblečení pro váš věk:

I.    Řada lidí se s dosažením čtyřicítky stává velmi konzervativní. Ukázat byť jen trochu těla je pro ně nepředstavitelné a začnou se tedy oblékat jako jejich rodiče. A přesně toho se vyvarujte. Prostě není důvod, abyste si oblečením přidávali věk. Pokud poodhalíte trochu kůže, samozřejmě velmi umírněně a vkusně, prospěje to vašemu celkovému vzhledu a nebudete působit usedle. Stačí rozepnout první knoflík u košile.

II.    Druhým extrémem tedy logicky je, když lidé ukazují až příliš moc. Zoufale se snaží zachovat si mladickou svěžest tím, že se oblékají jako teenageři a doufají, že je takový vzhled udrží v kurzu. Nic neodhalí stárnutí ženy více, než příliš krátká sukně a tílko, které poodhaluje pupek....

Módní omyly se však nevyhýbají ani mužům. Pánové „v letech“ -  pokud ještě stále nosíte svoje oblečení z doby, kdy jste chodili na vysokou, s příchodem jara nastal čas poohlédnout se po něčem novém a zbytečně se nedělat starším. Jak stárnete, mění se vaše tělesné proporce i držení těla. V tom, v čem jste kdysi vypadali úžasně, můžete dnes působit divně nebo dokonce směšně. A to by měli při každodenním oblékání brát na zřetel všichni, ženy i muži.

2.    Odložte šeď a sáhněte po barvě

Černá je moderní a elegantní vždy, říká se, že zeštíhluje. Ale mějte také na paměti, že čím tmavší a fádnější věci nosíte, tím starší vypadáte. Oblečení se šedými podtóny může zapříčinit, že i vy budete působit podobně mdlým dojmem. Přidejte si do šatníku barvy – nejdůležitější je mít barvu blízko tváře. Pro pány lze doporučit barevné tričko bez potisku nebo ještě lépe kravatu. Zvolte nějaké živé barvy, tím si uberete pár let. Pokud jde o ženy, nezaměřujte se pouze na oblečení, ale i na doplňky. Ideální je pestrá šála, výrazný náhrdelník či korále.  

3.    Pořiďte si správné boty

Jak se zbavit 6 nejčastějších zlozvyků v oblékání

Dámy, možná také hodláte nosit jehly už napořád, vždyť nohy se v nich opticky prodlouží a většina z vás tak získá i pěkný sexy vzhled. Jednoho dne se však budete muset poohlédnout po nějaké pohodlnější obuvi na běžné nošení, protože s přibývajícími lety začnou být vysoké podpatky vašemu tělu velmi nepohodlné. Pojem „pohodlné boty“ sice často evokuje zdravotní obuv, ve které jsou nohy jistě jako v bavlnce, ale vzhledově je to hrůza.

Naštěstí tento dojem už je dnes mylný, obuvnické firmy totiž nabízejí botky splňující zdravotní a zároveň vzhledové nároky, takže pohodlná obuv vypadá trendově a je k dostání v pestrých barvách a moderních stylech. Takže odložte svoje oblíbené „mučící“ lodičky na jehlách a vyměňte je za módní, ale stále velmi pohodlné kousky odpovídající zdravotním potřebám vašich nohou. A co je hlavní – nebudete v nich vypadat jako vaše babička.

4.    Zbavte se šňůrky na brýlích

Ozdobné provázky nebo řetízky na brýlích jsou praktické a pohodlné, někteří výrobci se z nich dokonce pokoušejí vytvořit nový trend. Každopádně bez ohledu na to, kolik korálků nebo třpytivých kamínků na šňůrce máte, pořád budete vypadat, jako že už si nejste schopni vzpomenout, kam jste si brýle položili.

5.    Vyhoďte kalhoty s elastickým pasem, pokud je nosíte

Samozřejmě ne všechny z vás nosí tento typ kalhot, ale pokud o tom byť jen uvažujete, nejste-li zrovna majitelkou těhotenského bříška, tak na to raději zapomeňte. Dámy, možná jste během zimy pár kil přibraly a hledáte oufit, který vám poskytne trochu pohodlí. Namísto toho lze jednoznačně doporučit trochu pohybu a změnu jídelníčku, než kalhoty s vysokým elastickým pasem. Ty přenechte babičkám a již zmíněným nastávajícím maminkám. Zvolte raději legíny s delším (ne však vytahaným) tričkem, tunikou nebo svetrem, uvidíte ten rozdíl!

6.    Spalte svoji starou podprsenku

Poslední rada se týká dámského spodního prádla. Pokud jste tak v poslední době ještě neučinily, měly byste si své prádlo protřídit a vyhodit staré podprsenky. Divily byste se, kolik z vás nosí stejné číslo a tvar, který jste nosily před 10 či dokonce 20 lety. S přibývajícími lety se vaše tělo mění a s ním i tyto parametry, proto je velmi nemoudré nepřizpůsobit jim svou podprsenku.

Odborníci navíc uvádějí, že 90% žen nosí špatnou velikost podprsenky. Tento fakt může mít samozřejmě dopad na váš celkový vzhled. Když zvolíte správnou podprsenku, zlepší se i držení vašeho těla a také budete v šatech vypadat lépe. I tento malý trik ubere vašemu vzhledu pár let. Je to prosté - nošení podpůrné a hezké podprsenky ve správné velikosti je snadným způsobem, jak se vyhnout tomu, abyste vypadaly starší, než jste. A mimo to, podprsenka, která vám skutečně sedne, je také pohodlná!

Našli jste se v tomto seznamu módních zlozvyků?

Jacquie Carter na závěr dodává: „Říká se, že znalost je polovinou vyhraného boje, a tak pevně doufám, že mé rady pro vás budou užitečné. Já osobně jsem ráda, že mohu stárnout s grácií – tak dlouho, dokud mě někdo nespatří, jak mám na sobě pohodlné vytahané tepláky! Ať už se stane cokoli, nechci, aby mi někdo hádal o dvacet let víc...“

Autorka: Jacquie Carter
Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se zbavit 6 nejčastějších zlozvyků v oblékání, kvůli kterým vypadáte starší:

Jak se zbavit 6 nejčastějších zlozvyků v oblékání, kvůli kterým vypadáte starší
Jak se zbavit 6 nejčastějších zlozvyků v oblékání, kvůli kterým vypadáte starší
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !