Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2024
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Na co si dát pozor při nákupu kožené sedací soupravy

10. 03. 2009 | Moderní bydlení
Je důležité při výběru nové sedací soupravy do bytu zvážit, jak často bude užívaná, či máme-li malé děti. Nevybíráme pouze podle barev a designu, ale musíme zvážit všechny možnosti a přihlédnout na její finanční náročnost. Musíme zvážit, jak dlouho s ní v bytě počítáme, jak dlouho by nám měla sloužit.

Při výběru buďte obezřetní a dávejte pozor i na slevy.

"Před dvěma a půl lety jsme si koupili v obchodě s nábytkem sedačku (komplet tří sedaček), u které bylo uvedeno, že je vyrobena z kůže v kombinaci s koženkou. Po záruční době, se nám začala podivným způsobem sloupávat. A to na všech místech. Zjistili jsme, že kůže na sedačce použita nebyla nikde a koženka je vadná. Po třech měsících se sedačka sloupala již skoro celá a jelikož máme malé děti, a sloupané, velmi tenké a lehké částečky, jsou neustále všude po bytě a hrozí vdechnutí, nebo jejich polknutí, musíme se jí zbavit. Krom toho, že je velmi neestetická, je i zdravotně závadná. Stála dost peněz a když jsem se obrátila na prodejce, bylo mi řečeno, že i když informace o výrobku byla lživá, mám po záruce smůlu a nemám šanci sedačku reklamovat", vypráví paní Denisa svou zkušenost se špastným výrobkem.

Právnička Eva Strnadová k tomu dodává: "V tomhle případě opravdu paní Denisa šanci nemá, kdyby to zjistila v záruční době, tak možná, ale teď ne".

Proto nezbývá, než opravdu nákupu sedacích souprav věnovat velkou pozornost a v ničem se neukvapit, jak potvrzuje i Ing. Miloslava Štachová, soudní znalkyně a vedoucí akreditované zkušební laboratoře v Otrokovicích:

"Spotřebitelům doporučuji, aby byli při nákupech obezřetní a nespoléhali jen na označení výrobku, nakupovali v prodejnách, kde jim poskytnou všechny potřebné informace. V případě podezření, že byl koupen výrobek ze syntetického nebo polosyntetického materiálu nikoliv z pravé kůže, jak je uvedeno na faktuře nebo paragonu, je možno toto ověřit nejlépe v akreditované laboratoři nebo soudním znalcem v oboru kůže a kožešiny.

Rozhodnutí o reklamaci je vhodné opřít o výsledky těchto zkoušek, provedených podle platných norem.

Použití ušní (kůží) pro čalounění nábytkářských výrobků již dávno není výsadou pouze luxusních  interiérů, ale usňové (kožené) sedací soupravy a jiný kůží čalouněný nábytek se stále častěji stávají součástí domácností tzv. „střední třídy“ spotřebitelů."


Zdroj: SOS

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nejen s pejsky....s dětmiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlas, s pejsky je výběr materiálu těžší
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles