Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení

9. 11. 2018 | Trendy
Přestože nám počasí letos zatím přeje, a ještě nenastal klasický sychravý podzim, je třeba přemýšlet dopředu a vybavit se na nadcházející mrazivé teploty. V Čechách jsme totiž většinou zvyklí během podzimu a zimy trávit volný čas doma, což má však za následek negativní nálady a toužebné vyhlížení jara, které vnímáme jako světlo na konci tunelu. Přiměřená fyzická aktivita a trávení času venku nám však může pomoci toto období překlenout s úsměvem. Je však nutné být k tomu dostatečně vybaven.

Základem je tak nenechat se podzimem negativně ovlivnit, a naopak si užít vše, co toto kouzelné a melancholické období nabízí. Jen málokdy je totiž příroda tak fotogenická a krásná jako během října a listopadu. Stromy hrají všemi barvami a byla by škoda zavírat se doma. K tomu je ale nutné mít řádně připravený šatník.

Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečeníTermoprádlo

Základem podzimního šatníku je bezesporu termoprádlo, které je nezbytnou součástí nejen sportovních aktivit. I při těch méně náročných se totiž lidské tělo potí, termoprádlo však dokáže odvádět pot od těla co nejrychleji, a tak zůstáváme v teple a v suchu. Termoprádlo zároveň rychle schne, neomezuje náš pohyb a na těle nestudí. Jeho základní funkcí je zároveň prodyšnost, tedy knotový efekt, který zajišťuje to, že materiál nenasává vlhkost do sebe, ale nechá ji přenášet do dalších vrstev oblečení a následně do vzduchu.

Od toho se však odvíjí i to, že je nutné dodržovat principy vrstvení. Funkční oblečení totiž rozdělujeme do tří vrstev, a to na základní vrstvu, prostřední vrstvu a svrchní vrstvu. Ta základní má za úkol odvádět vlhkost z těla, prostřední poté chrání tělo před vnějším chladem a izoluje tělem vytvářené teplo a zabraňuje pronikání studeného vzduchu na tělo a svrchní vrstva zase chrání tělo před nepříznivými vlivy počasí. Ta by měla být nepromokavá a větru odolná. Při nákupu termoprádla je však nutné pamatovat i na to, že aby bylo opravdu funkční, mělo by obepínat pokožku těla.

Podceňovat nesmíme ani kvalitní obuv, ve které se nám bude dobře chodit za každého počasí a zároveň nás ochrání před vlhkostí a mrazem.

Kde funkční oblečení nakupovat

Při nákupu funkčního oblečení bychom měli navštívit specializované obchody nebo e-shopy prodávající kvalitní oblečení a obuv.

Zkuste tedy na letošní podzimní a zimní sezonu nahlížet jinak než na něco, co je nutné přetrpět a my vám garantujeme, že s kvalitním oblečením budete schopni si užít i to sebehorší počasí.

Zdroj, foto: Outletclub.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !