Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odstranění silně provlhčených omítek po povodních

22. 06. 2013 | Rekonstrukce
V mnohých případech jsou zdi natolik zasaženy, že nezbývá než omítku odstranit a poskytnout tak zdivu dostatek vzduchu potřebného pro řádné vysoušení. Ještě před takovýmto radikálním krokem se pro jistotu o nutnosti zákroku poraďte s odborníkem, který posoudí rozsah a stupeň zamokření a zavlhčení konstrukce. Omítky oklepáváme především v případech, kdy se jedná o starší, neodizolované domy.

Ale také v případech, kdy došlo k zatopení objektu kontaminovanou vodou, nebo kdy byl objekt zatopen po několik dnů a zdivo tak silně nasáklo. Odstranit bychom měli konkrétně 1,5 násobku šířky zdiva nad čárou zatopení (například je-li tloušťka zdiva 30 cm, osekáme 45 cm nad místo, kam voda dosáhla.)

Tip odborníka:

 „Během odstraňování postižené omítky vyškrabáváme rovněž maltu mezi cihlami do hloubky až 2-3 cm. Zároveň je nutné odstranit sádru ze všech míst, kudy prochází elektroinstalace. Po řádném vysušení zdiva ošetřete stěny pro jistotu proti plísňové prostředky a následně aplikujte sanační omítku. Při veškerých úkonech dodržujte technologické postupy stanovené výrobcem,“ radí Stanislav Eder.

Odstranění silně provlhčených omítek po povodníchDesinfekce je nutná

Stejně tak nutné jako zbavit se vlhkosti, je nezbytné odstranit veškerá rizika spojená s mikroby a nečistotami, které s sebou povodeň přinesla. Vlhké prostředí je ideálním místem pro množení veškerých škodlivých organismů. K odstranění rizik s nimi spojenými nám poslouží různé desinfekční prostředky. Při práci s těmito přípravky je opět nutné dodržovat pokyny výrobců – konkrétně sledovat poměr zředění vodou, způsob aplikace či dobu, po jakou je nutné přípravek nechat působit. Nezapomeňte rovněž na ochranné pomůcky, především gumové rukavice, které ochrání vaši pokožku před poleptáním těchto mnohdy těkavých prostředků. Ani na ekologicky odbouratelné prostředky, které neponičí již tak značně zdevastované prostředí vašich příbytků.

Tip Odborníka:

 „ K čištění a desinfekci povrchů lze kromě čisticích prostředků využít rovněž parní čističe, které předměty a povrchy důkladně vyčistí, přičemž za sebou zanechávají minimální vlhkou stopu. Vysoká teplota páry dokonale vyčistí veškeré povrchy a zahubí jak bakterie, tak průmyslové i biologické nečistoty a navíc ke své práci nepotřebují žádné chemické přísady,“ připomíná Stanislav Eder.

Materiály a věci, které nelze řádně vydezinfikovat a vyčistit vlastními silami, například gauče, čalouněná křesla či matrace, buďto nechte vyčistit odbornými firmami, nebo se jich raději zbavte.

Zdroj, foto: OBI


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
několikrát nás postihli povodně a vždy je to stejné, dlouhý proces čištění, který nemá konce.
Obrázek uživatelky
profil
ach jo, chudáci všichni, které záplavy postihly
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles