8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rumcajs slaví čtyřicetiny

1. 11. 2007 | Televizní tipy
Rumcajs, jičínský švec, později z dopuštění starosty Humpála chytrý a spravedlivý loupežník, se na televizní obrazovce objevil poprvé 5. listopadu 1967 a rázem si získal se svou ženou Mankou a později i synkem Cipískem velkou oblibu u malých i dospělých diváků. Při této příležitosti uvádí Večerníček od pátku 2. listopadu na ČT1 od 18.45 hodin druhou řada seriálu O loupežníku Rumcajsovi.

Před čtyřiceti lety byl seriál O lupežníku Rumcajsovi ještě černobílý a nevysílal se každý den, střídal se s jinými animovanými nebo loutkovými pohádkami, protože všechny příhody nebyly ještě zdaleka hotové. Od té doby přibyly další řady seriálu o Rumcajsovi s celkovým počtem třicet devět dílů, a navíc třináct dílů s názvem O loupežnickém synku Cipískovi.

Rumcajs Seriál O loupežníkovi Rumcajsovi byl vytvořen podle literární předlohy Václava Čtvrtka, scénářů Milana Nápravníka a výtvarné předlohy Radka Pilaře, kteří se spolu s ostatními tvůrci výrazně zapsali do dějin televizního animovaného filmu. Vtipné a zemité pohádkové příběhy o Rumcajsovi režíroval Ladislav Čapek a jejich vypravěčem byl Karel Höger, který v té době nesměl být uveden na titulcích. Po jeho úmrtí namluvil posledních třináct dílů Rumcajse Eduard Cupák.

První březnový den roku 2004 přichystal Večerníček svým divákům velké překvapení. Prvních 13 dílů o jedné ze svých nejznámějších a nejoblíbenějších postaviček - Rumcajsovi, původně natočených animátory Studia Bratři v triku a režisérem Ladislavem Čapkem černobíle, uvedl v barevném provedení. Vybarvení první třináctidílné řady seriálu o Rumcajsovi bylo realizováno elektronicky – přepisem původní černobílé 35 mm filmové suroviny, selekcí obrázků a jejich vybarvením digitální cestou ve studiu UPP.

© foto: Hojdová

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už se moc těší SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles