Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snažíme se o miminko, ale stále neúspěšně. Co děláme špatně?

22. 10. 2021 | Těhotenství
Máte toho správného partnera, na dítě se cítíte připravená po všech stránkách, ale stále se vám nedaří počít? V takovém případě je nejdůležitější nepropadnout depresím. Psychická nepohoda se při snaze otěhotnět negativně projevuje a často může být právě ona důvodem, proč se vám s partnerem ještě nezadařilo. Není však rozhodně jediným, na početí má vliv i řada dalších faktorů, které můžeme ovlivnit změnou životního stylu svého, ale také partnerova.

Jako přílohy ke zdravým potravinám se nebojte doplňků stravy


Úplným základem, na který je potřeba se zaměřit, je zdravý životní styl. Každý má však definici zdravého životního stylu trochu jinou. Pro budoucí maminky je hlavní výrazně omezit příjem cukru, geneticky modifikované potraviny a také se vyhnout polotovarům a potravinám, u kterých neznáme jejich původ. Kromě správného výběru potravin hraje důležitou roli také příjem vitamínů potřebných ke správnému fungování organismu, posílení imunity a přípravě těla na náročné těhotenské období. Mít přehled o příjmu vitaminů bývá někdy náročné, s tím mohou pomoci doplňky stravy. Při snaze otěhotnět jsou ženy často ve stresu a zapomínají na to, že celý proces může trvat ještě déle, pokud nedávají svému tělu to, co v takovém období vyžaduje. Před početím, ale také v těhotenství a po narození miminka, je nutné zásobit se vitaminy.


3x důrazné ne alkoholu, kofeinu a tabáku


A co naopak úplně vynechat? Asi vás nepřekvapí, že se jedná o tabák, alkohol, kofein. Konzumací nadměrného množství alkoholu a kouřením se totiž narušuje správný vývoj spermií a jejich tvorba. Pokud si však jednou za čas dopřejete ranní kávu nebo skleničku vína k večeři, není to takový problém.

Poznejte svůj cyklus


Naprosto klíčová je právě znalost cyklu. Otěhotnět lze jen během plodných dnů, kterým se říká ovulace. Ta přichází přibližně v polovině cyklu, tedy 14 dnů před pravidelnou menstruací. Snažit se otěhotnět v tomto období můžete tři dny před ovulací a pár dní po ní, vzhledem k tomu, že vajíčko je schopné oplodnění pouze 24 hodin, a v ženském prostředí dokáže přežít až 72 hodin. Zní to složitě, že? Pokud se však ve svém cyklu zorientujete, máte z poloviny vyhráno. 


Najděte si aktivitu, které se zvládnete věnovat pravidelně 


V dnešní době sedavých zaměstnání je nutné zaměřit se o to víc na pravidelný pohyb. Celodenní sezení v kanceláři bez přísunu čerstvého vzduchu reprodukci rozhodně neprospěje. Najděte si pohybovou aktivitu, která vás bude bavit, a budete ji provozovat pravidelně. Ideální je taková, při které budete na sluníčku, to je totiž skvělým zdrojem vitaminu D, který pomáhá ženám s pravidelností cyklu a ovulace.

Zacvičte s úložištěm stresu


S pravidelným pohybem souvisí také práce s pánevním dnem. Stres a řada emočních zranění a bloků se ukládá u žen právě v této oblasti. Pánevní dno je vlivem stresových faktorů stažené, což brání usazení vajíčka v děloze. Práce s pánevním dnem je tedy něco, na co by se nemělo zapomínat. Pomoci může hormonální jóga, meditace, dechová cvičení nebo tanec. Je jen na vás, jakou aktivitu si vyberete.  

Zdroj: GS Mamavit


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nechybí tam slovo spermie? :D ve větě- dokáže přežít 72 hodin ... :D
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles