Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Špatná pleť v těhotenství

26. 09. 2012 | Těhotenství

Vzhledem k tomu, že jsem momentálně těhotná, tak bych vám chtěla přiblížit jeden problém, který se mě také přímo týká, a tím je akné a špatná pleť během těhotenství. Nedávno mi doktorka potvrdila, že budu mít holčičku, tak snad něco na těch pověrách ohledně těhotenství je, protože pleť se mi opravdu hodně kazí. Ale určitě nejsem sama, jistě jsou mezi námi další ženy, které trpí během těhotenství na akné.

Akné v těhotenství se nejčastěji vyskytuje v mnoha oblastech na těle - zejména v obličeji v okolí brady, nosu či čela, na prsou a na zádech. Slyšela jsem ovšem i o paradoxu, že některým ženám se během těhotenství akné naopak zlepší a nebo dokonce úplně vymizí. Naštěstí po porodu se tyto problémy  s akné u ženy vytratí a pleť se dostává opět do normálního stavu. Zhoršení pleti v těhotenství způsobují hormonální výkyvy během této doby. 

pleť v těhotenstvíJe známo, že pleť v těhotenství je svým způsobem i dědičná. Zkuste se zeptat své maminky či jiné příbuzné, jakou měly pleť ony během těhotenství a možná zjistíte velkou podobnost a nebo se dozvíte, jak nejspíš bude vaše pleť v těhotenství vypadat.

Během těhotenství se do těla dostává mnoho hormonů, např. progesteron, který zvyšuje produkci mazových žláz. Některé ženy s ním můžou mít problém, ale některým budoucím maminkám se právě pleť zlepší díky tomuto hormonu. S akné v těhotenství také souvisí více krve v těle ženy. A právě díky dostatečnému prokrvení těla a pleti se může pleť také zlepšit a rozzářit.

Z toho plyne, že na akné v těhotenství není lék. Musíte si počkat, až těhotenství skončí. Lze ale zmírnit následky a vývoj akné a to správným čištěním a péčí o pleť. Používejte krémy, pleťové masky a pravidelně každý den svou pleť odličujte. Pokud by bylo akné pro vás neúnosné, můžete se poradit také se svým lékařem nebo s kosmetičkou. Určitě vám doporučí výborné přípravky, díky kterým zmírníte projevy vašeho akné. Budu ráda, když vám tento článek nějakým způsobem třeba i pomůže a nebo dodá užitečné a nové informace.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !