8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hop nebo trop: Zpověď seriálové Báry a Mikuláše!

1. 10. 2008 | Novinky
O seriálu Hop nebo trop jste na našich stránkách již slyšeli.  9. listopadu pro vás Česká televize připravila první díl z nové řady, který ponese název Memoriál…



Dnes vám přinášíme rozhovor seriálového páru – Báry a Mikuláše alias Ivany Chýlkové a Romana Zacha. Co zažívali při natáčení? Byli jim postavy „ušity na míru“ nebo se do nich museli nejprve vtělit? Mají vůbec rádi adrenalin?

 

 

Ivana Chýlková (Bára)

 

Co se vám dnes vybaví, když se řekne Hop nebo trop?

Hop nebo tropNo zcela jednoznačně seriál České televize, který během natáčení první série dostal pracovní název Top nebo hrob, protože od prvního natáčecího dne se na nás valil jeden úraz za druhým a chvílemi to vypadalo, že jej možná ani nenatočíme. Všechno to začalo mým rozřezaným palcem, pokračovalo urvanými koleny Marka Taclíka z lyžování, rozdrceným palcem na noze Martičky Issové, bouračkou Veroniky Nové atd. Druhá série byla podstatně klidnější, během ní „jen“ otěhotněla a porodila Alice Bendová (smích).

 

Čím je vám postava Báry blízká?

Blízká je mi především věkem. V určitých ohledech je daleko odvážnější, odhodlanější a odolnější než já. Jinak máme spolu stoprocentně stejné tělo, pohyby, hlas. Všechny ostatní vlastnosti už závisely především na autorovi seriálu Ivu Pelantovi. 

 

Kdy jste se při natáčení druhé série nejvíce bála?

V první části seriálu jsem se bála jízdy na koni. Skončilo to tím, že na koních jede celá parta a já za nimi jezdím ve Favoritu. V tomhle pokračování letí všichni na závěr balonem nad krajinou a já jediná stojím dole s dětmi a máváme jim. Nakonec si myslím, že je to tak i lepší. Je jasné, kdo z hrdinů má přece jenom rozum.

 Nové díly Hop nebo trop si vás získají

Který z adrenalinových sportů jste si nejvíce užila?

Ohromně jsem se vzpouzela jízdě na raftech. Neustále jsem vyžadovala za sebe dubla. Jirka Chlumský mě chlácholil, že to vůbec nic není. Neustále mi opakoval, že část štábu, včetně něj, sjížděli inkriminovanou řeku ve Slovinsku během obhlídek a že se mi to bude moc líbit. Ale protože ho znám výborně a vím, že on sám nemá žádný pud sebezáchovy, tak jsem mu pochopitelně nevěřila. Domluvili jsme se, že to zkusím, když to nepůjde, tak to sjede za mě on sám a já někde v klidu na mělčině dotočím detaily v raftu. Nakonec jsem přijížděla z natáčení ze Slovinska úplně v transu s tím, že už přesně vím, kam pojedeme příští rok celá rodina na dovolenou. Tutově si mysleli, že jsem prodělala nějaký lehčí otřes mozku, zejména protože znají můj vztah k jakémukoliv sportu. A aby se mi zřejmě nepřitížilo, tak mi slíbili, že pojedou. Letos to nevyšlo, a tak si určitě myslí, že už mě to přešlo. Tak jim touto cestou vzkazuji:  Nemine vás to!

 

Jste v reálném vztahu stejně tolerantní partnerka a matka jako Bára?

Myslím, že jako partnerka jsem ještě tolerantnější. Jako matka jsem přísnější, ale o to víc milující. Ale takhle staré děti ještě nemám. Kdo ví, třeba v tomhle věku budu zcela rezignovaná.

 

 

 

Roman Zach (Mikuláš)

 

Máte s postavou Mikuláše něco společného?

Jsem přibližně stejně starý jako on, vystudoval jsem stavební průmyslovku a mám kladný vztah k mírně starším ženám (smích). Taky rád sportuji. Není mi ale moc blízké sdružování se do větší party. Takovéhle hromadné akce, které můžete vidět v seriálu Hop nebo trop,  jsem nikdy nepodnikal, nepodnikám a ani podnikat nebudu.

 

Zlepšil jste si během natáčení fyzičku?

seriál Hop nebo tropUrčitě. Ke sportu jsem měl kladný vztah už od raného dětství. Studoval jsem plaveckou sportovní školu, hrál jsem pólo, jezdil na lyžích, hrál jsem fotbal, hokej, a volejbal. Dnes na sport už většinou není tolik času, takže během intenzivního natáčení jsme si všichni zasportovali takzvaně do foroty.

 

Který ze sportů jste si nejvíce užil, který vás naopak nadchnul nejméně?

Nejvíce jsem si užil asi sjezdové lyžování. Oříškem pro mě do jisté míry byly závodní plachetnice. Tyhle lodě jsou konstruované jen na rychlost a je velice snadné je převrhnout. Nebyl jsem schopný loď udržet na vodě a ještě u toho hrát. V těchhle momentech jsme taky nejvíce používali dubly. Když lyžujete,můžete zastavit a koukat se do krajiny. Na plachetnicích na tyhle věci nebyl čas.

 

Máte rád adrenalin?

Ano. Nemám ho spojený se sportem ale spíše s divadlem. Občas si odskočím ještě do jiných profesí, jako je třeba scénická muzika. Taky docela rád improvizuji. Někdy mám ještě pořád pocit, že nejsem úplně stavěný na to stát na jevišti. Skoky z padáku mě třeba moc neberou a ani nemám potřebu tyhle adrenalinové zážitky zkoušet.

 

Jste stejně tolerantní partner a otec jako Mikuláš?

To vůbec ne. Mikuláš mi chvílemi přijde až moc zidealizovaný. Je to takový Mirek Dušín celé party. Troufám si tvrdit, že jsem ve skutečnosti nadmíru konfliktnější, než je on.




Čtěte také o dalších dílech seriálu Hop nebo trop:
Nové díly Hop nebo trop aneb Mikulášova parta zase pěkně řádí!

Seriál Hop nebo trop vás rozhodně nenechá v klidu!
Jiří Chlumský a Alice Bendová o seriálu Hop nebo trop
1. díl seriálu Hop nebo trop: Memoriál
2. díl seriálu Hop nebo trop: Pelech
Hop nebo trop - 4., závěrečný díl Tři vdovy

 

Foto © Pavel Vácha a Jiří Červený
Zdroj: Česká televize

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !