Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 09.12. 2025
Dnes má svátek Vratislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetí

7. 12. 2025 | Vaření, recepty
-Komerční sdělení-

Mlékárna Valašské Meziříčí představuje inovativní recept na tradiční vánoční linecké cukroví s  využitím svého prémiového produktu – Kefírového mléka nízkotučného z Valašska. Kombinace tradiční receptury s kvalitními regionálními surovinami přináší výjimečnou chuť a křehkost oblíbeného vánočního pečiva. 

Klíčovou ingrediencí receptu je Kefírové mléko nízkotučné z Valašska, které těstu dodává jedinečné vlastnosti. Kromě Kefírového mléka z Valašska využívá také přepuštěné máslo (ghí), které zvyšuje kvalitu a trvanlivost pečiva. Tato technika zpracování másla, známá již našim babičkám, odstraňuje mléčné bílkoviny při zachování plné chuti a zvyšuje bod zakouření ze 150–180 °C na 200–250 °C, tedy teplotu, při které se tuk začíná přepalovat.

Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetíLinecké cukroví má své kořeny v rakouském Linzi, kde je známé jako Linzer Augen (Linecké oko). První recepty pocházejí již z poloviny 17. století. Za dob Rakousko-Uherska se popularita cukroví z lineckého těsta rozšířila do všech zemí tehdejší monarchie, kde si jednotlivé rodiny recepturu přizpůsobily podle dostupných ingrediencí a vlastních preferencí.

"Kefírové mléko těsto krásně zvláčňuje a hotové pečivo získává lahodnou chuť a křehkou konzistenci. Kefírové mléko je v tomto případě tajemstvím dokonalého těsta," vysvětluje marketingová manažerka Zuzana Pavelková. 



Linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska


Počet porcí: 35–45 kusů
Doba přípravy:
60–90 minut + odpočinek těsta přes noc

Ingredience:

    • 240 g špaldové mouky
    • 130 g ghí (přepuštěného másla)
    • 70 ml Kefírového mléka nízkotučného z Valašska
    • 70 g moučkového cukru
    • 30 g vanilkového cukru
    • špetka soli
    • marmeláda dle výběru
Kefírové mléko z Valašska
Postup:
Do mísy prosejte mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přidejte změklé ghí a prsty rychle vypracujte. Přilijte vychlazené Kefírové mléko z Valašska a hněťte pouze do spojení těsta. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky minimálně na 6 hodin, ideálně přes noc. Předehřejte troubu na 170 °C. Těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku 3–4 mm. Vykrajujte oblíbené tvary, do poloviny sušenek vykrojte otvory pro náplň. Pečte na plechu s pečicím papírem cca 7 minut – cukroví má zůstat světlé, maximálně se zlatavým okrajem. Ihned po upečení nechte vychladnout na plechu. Vychlazené sušenky spojte marmeládou, uložte do chladu a nechte 2–3 dny rozležet pro dokonalou chuť a konzistenci.


Kefírové mléko z Valašska 


je nízkotučný, kysaný mléčný výrobek s probiotickými kulturami, který je oblíbený pro svou jemnou a osvěžující chuť. Je dostupné jak v klasické, tak v ochucené variantě, například s meruňkou nebo jahodou. Tento tradiční nápoj se tak stává nejen zdravou volbou pro každodenní konzumaci, ale i vynikající ingrediencí pro vánoční pečení.

Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetí


























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetí:

Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetí
Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetí
Tradiční linecké cukroví s Kefírovým mlékem z Valašska-Vánoční klasika v moderním pojetí
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles