MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 3. 9. 2020 - Gianfranco Coizza

3. 09. 2020 | Poslední díl
Prostřeno! je tady a s ním tentokrát vymazlené rodinné i světové recepty. K plotně se v prvním týdnu premiérových dílů Prostřeno! postavili nejlepší šéfkuchaři Česka. Sice budou úřadovat ve své profesionální kuchyni, ale bez pomocného personálu. Takže se odhalí, kdo umí šéfovat, kdo makat, a kdo jen výhradně vydávat pokyny. Nebo je pravdou, že na vrchol se dostane jen ten nejlepší, takže vzít za práci umí opravdu všichni?

A jde někomu jen o výhru, nebo berou pánové účast v této soutěži jako výzvu? A jak si kuchaři poradí s výzvou týdne, kterou je tentokrát jejich první uvařené jídlo v dětství? Je takový úkol vůbec splnitelný a zařaditelný do menu tak, aby jej nikdo nepoznal a neodhalil dřív, než vezme ruličku do ručky?

Prostřeno – 3. 9. 2020 - Gianfranco CoizzaKomu se úkol týdne podaří vhodně zařadit do své nabídky, a kdo snahu o jeho přípravu vzdá? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Prostřeno – 3. 9. 2020 - Gianfranco Coizza:


Ve čtvrtek 2.9. 2020 uvaří v pořadu Prostřeno mistr italské kuchyně Gianfranco Coizza, který se narodil a vyrůstal na Sardinii, která se neomylně podepsala na jeho vášnivém vztahu k jídlu. Jak Gianfranco Coizza říká, na Sardinii má jídlo úplně jiný význam než u nás: je o setkávání, rituálech, rodině, která je na tomhle slunném ostrově vždycky velká a pořádně rozvětvená.

Rodinné jsou tu i restaurace, malé farmy s tím nejčerstvějším masem, olivové háje… Jeho maminka byla navíc ředitelkou odborné školy, kam Gianfranco mohl chodit na kurzy vaření nebo pečení. Jeho táta měl pro změnu velkoobchod s potravinami. A oba rodiče doma často a rádi vařili. Jídlo bylo pro Gianfranca život prostě odmalička.

Nevzdálil se mu ani tehdy, když nakonec odešel do Toskánska studovat literaturu – při škole pracoval ve vinařství, v tratoriích… K nám do Česka se podíval poprvé v roce 1992, v roce 2001 se tu zabydlel a Praha je již jeho domovem natrvalo. Potkal tu svou ženu, stal se tátou a svého syna už také pomalu zasvěcuje do kulinárních tajemství.

V Praze pomáhal otevřít několik restaurací. Menu sestavoval například v Aldente nebo Alforno Focacceria. Poslední tři roky působí jako lektor v Gourmet Academy. Od listopadu 2018 byl spolumajitelem a šéfkuchařem v Jan Paukert Bistro. Letos těsně před pandemií otevřel v Dolních Chabrech se svou životní partnerkou Annou Kovačič, známou módní fotografkou, restauraci A posto. Jeho partnerka vymýšlela designový koncept.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří Gianfranco Coizza, ve čtvrtek 3.9. 2020 od 17.50 hodin na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !