Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výběr bazénu přesně podle vašeho gusta nemusí být problém

6. 05. 2023 | Moderní bydlení
Bazén může přeměnit vaši zahradu na oázu, kde najdete útočiště před vysokými letními teplotami. Abyste si jej však mohli v létě plnohodnotně užívat, začněte s jeho výběrem už nyní. Poradíme vám se základní orientací, kam jej ideálně umístit, jaký bazén vybrat a co k němu dokoupit.  

Pokud jste se rozhodli pořídit si bazén, máte před sebou krásnou budoucnost plnou báječných osvěžení. Ještě, než se ale začnete koupat, budete muset ujít pár nutných kroků, které vás k bezstarostnému koupání dovedou.

Kam s ním?


Ačkoliv umístění bazénu v rámci zahrady bývá většinou svým způsobem dané, přesto by se toto místo mělo ideálně řídit pár pravidly. Mělo by být co nejslunnější a poskytovat dostatek soukromí. Berte v potaz také případné padající listí či zdroje dalších nečistot. Nezapomeňte ani na další využití prostor kolem bazénu – může se jednat o místo pro zahradní nábytek nebo prostory potřebné pro možné zastřešení bazénu.  Nemáte na zahradě úplně rovný terén? Nevadí, aktuálně dostupné technologie umožňují umístit bazén i do svažitého nebo nerovného terénu.

výběr bazénuJaký typ bazénu vybrat


Pokud preferujete jednodušší způsob, prakticky bez přípravy a se snadnou montáží, může být pro vás variantou bazén nadzemní. Ten je však často jen prozatímním řešením, a navíc jeho konstrukce není příliš estetická. Pokud chcete bazén, který vydrží opravdu mnoho let, zvolte raději bazén zapuštěný. Jaký zapuštěný bazén je ten nejvhodnější pro vás? Na trhu je k dispozici několik možností – skimmerové, přelivové nebo vypláštěné těžkou fólií v případě netradičního tvaru.


Skimmerový bazén


Jedná se o bazén zapuštěný do země, navazující na dlažbu nebo částečně vystupující nad terén. Voda je zde odváděna lokálně pomocí tzv. skimmeru.

Přelivový bazén


Kouzlo přelivového bazénu je ukryto v tzv. napnuté hladině. Voda v bazénu sahá až po samotný horní okraj a tvoří tak s okolním terénem rovinu. Bezproblémová cirkulace a filtrace vody je v něm zaručena i bez potřeby vyrovnávací nádrže.


Jak velký bazén zvolit?


Co se týká velikosti bazénu, tak můžete vybírat z několika univerzálních rozměrů. Mezi nejběžnější patří velikost 3 x 6 nebo 4 x 8 metrů, individuální rozměry lze bez problémů zkonzultovat s bazénovými specialisty. Máte menší zahradu nebo komplikovanější terén a máte pocit, že by velikost vašeho bazénu neuspokojila vaše plavací potřeby? Nenechte se od své představy a plánu odradit. Řešením je pořízení protiproudu, který vám i u malého bazénu zajistí a dovolí spoustu radostných temp. Můžete tak zvyšovat svou fyzickou kondici a trénovat kondiční plavání. Navíc je to skvělá zábava i pro děti, které budou doslova unešené.

Barvy, schody, osvětlení, zastřešení


Při pořizování bazénu můžete vybírat z několika barev, z různých typů schodů a osvětlení. Vaší pozornosti by rozhodně nemělo uniknout zastřešení. To je nepostradatelné nejen pro zajištění bezpečnosti u bazénu zejména pro rodiny s malými dětmi či domácími mazlíčky, ale významně ušetří čas při čištění bazénu, protože ho chrání proti mechanickým nečistotám, jako je například napadané listí. Zastřešení také snižuje náklady na údržbu bazénu i tím, že se voda díky němu méně odpařuje a není nutné ji tolik dopouštět. V neposlední řadě zastřešení udrží bazénovou vodu déle teplou. V kombinaci s tepelným čerpadlem tak může prodloužit koupací sezonu až na sedm měsíců. 


Zdroj, foto: Albixon


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !