Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy a šperky – to je nekonečný příběh!

21. 10. 2007 | Trendy
Ženy a krásné šperky patří od pradávna k sobě. Pravěké ženy se od těch dnešních příliš nelišily. Archeologové našli v Izraeli a v Alžíru šperky staré 135 tisíc let. To znamená, že se ženy rády zdobily již o 50 tisíc let dříve, než si vědci doposud mysleli.

Ale ani muži nezůstávali za krášlícími se ženami pozadu. Osobní šperky měly mnoho různých a často mnohonásobných funkcí. Používaly se k zdobení těla, symbolizovaly lásku při námluvách nebo je lidé nosili jako amulety, aby vyjádřili individuální identitu nebo naopak příslušnost k určité skupině.

Ženy a šperky Ženy a šperky Krásné věci v nás dokáží vyvolat pocit luxusu a výjimečnosti. I proto se šperk často dává jako dárek k nejrůznějším příležitostem. Šperky se hodí do společnosti a pro zvláštní události, ale také pro svádění bezbranných mužských obětí.

I když dnes existuje názor, že se ženy zdobí především kvůli jiným ženám, protože muži v podstatě ženské krášlení neocení a málokdy si na partnerkách všimnou nějaké změny. Muži zkrátka hodnotí celek, ale nemají smysl pro detail – zato ženy ano. Touha po zdobení a vlastnění drahých kovů a kamenů k ženám patřila, patří a patřit bude – je to takový nekonečný příběh.

Nyní jsou v módě výrazné masivní šperky. Šperky mohou být jednobarevné, ale i vícebarevné. Na špercích jsou velice módní naturální a mystické motivy a stylizované tvary.

Zdroj: www.freeport.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc se mi ty šperky líbí, můžu nosit jen zlato nebo stříbro, a nesmí to být moc přeplácané.
Obrázek uživatelky
profil
...je asi na každé z nás jaký šperk vybere. A že dnes výběr je - jen si někdy připadám moc náročná - mám určitou představu a tu zrovna ne a ne najít... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík já mám ráda šperky decentní... Neřídím se tolik módou jako tím, abych se ve šprcích cítila dobře Smajlík Navíc nemám ráda zlatou barvu - takže moje volba je stříbro, bílé zlato, ocel,... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles