Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok

30. 11. 2012 | Zahrádka
Na venkovních zahrádkách už si na podzim a přes zimu neposedíte, máte-li ale rodinný dům, nabízí se možnost pořídit si zimní zahradu. Její využití je velmi různorodé – od pěstování rostlin, posezení s rodinou či přáteli, po sledování noční oblohy. A co je nejdůležitější, v zimní zahradě budete mít blíž k přírodě v každém ročním období.

Zimní zahrada může nejen za nepříznivého počasí dobře posloužit jako oáza klidu, využít ji můžete jako jídelnu pod širým nebem a dobře splní i funkci původní – bude se v ní dařit zeleni všeho druhu.

Díky tomu, že jsou zimní zahrady prosklené i svrchu, nabízejí kromě výhledu na nebe větší množství tepla a světla. Základem úspěchu je dobře navržený a realizovaný projekt. Podle odborníků jsou náklady na výstavbu zimní zahrady Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý roko 30 procent vyšší než náklady na stavbu zděné místnosti se střechou a okny. Pokud se tedy pro ni rozhodnete, měli byste zvolit kvalitní provedení a materiály.

Vsaďte na kvalitní provedení

Pokud jsou zimní zahrady dobře naprojektovány a postaveny, přispějí i ke snížení spotřeby energie v domě, protože jsou prostorem, který teplo shromažďuje.


Zimní zahrada na celý rok, nebo jen na sezonu?

Než se stavbou zimní zahrady začnete, měli byste si ujasnit, zda ji chcete využívat pro celoroční pobyt, nebo jen sezonně. Pro dosažení maximálního komfortu by zimní zahrada měla splňovat několik základních kritérií. Jedním z nich je, že by uvnitř nemělo být horko ani zima. Pokud je opláštěná shrnovacími dveřmi, lze ji využít i v létě jako venkovní posezení. Důležitou součástí zimní zahrady je také kvalitní izolační skleněná výplň nebo vytápění, které se často řeší podlahovým topením.

Zimní zahrady se nejčastěji stavějí z hliníku, a to proto, že vydrží, je lehký, pevný a nenáročný na údržbu. Dřevo je oproti hliníku náročnější na údržbu. Zapomenout by se nemělo ani na kvalitní okenní výplně a jejich zastínění. Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rokOdborníci doporučují pořídit si vnější sklo kalené a vnitřní bezpečnostní. O ještě větší komfort se postarají moderní technologie. Teplotní a dešťová čidla mohou řídit otevírání a zavírání oken, žaluzie a vytápění už můžete s klidem ovládat na dálku pomocí mobilu nebo internetu.

Práci přenechte odborníkům

Se zimní zahradou se vyplatí počítat už při plánování stavby domu, nicméně dostavět ji můžete i dodatečně. Ať už se rozhodnete jakkoli, svěřte své plány raději do rukou odborníků. Ti vám pomůžou s výběrem vhodné konstrukce, která odolá rozmarům počasí, navíc bude dobře vypadat a pořídíte ji za rozumnou cenu.

Co byste měli vědět o zimní zahradě?

•    Měla by být prosklená, abyste si připadali jako na terase.
•    Měla by být orientovaná na jih – v zimních měsících ji slunce dokáže lépe prohřát.
•    Nosná konstrukce by měla být ze stejného materiálu jako okenní rámy.
•    Zimní zahrada může být v přízemí a navazovat na klasickou zahradu, vytvořit se ale dá i v patře.

Zdroj, foto: Oknoplast


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok:

Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok
Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok
Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok
Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok
Zimní zahrada – v souznění s přírodou po celý rok
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Hledáte - li zimní zahrady za rozumné ceny zkuste navštívit web:
www.zimni-zahrady.org
Obrázek uživatelky
profil
Momentálně mám taky zimní zahradu, jen ji nemám zastřešenou Smajlík
Je to nádhera, taky by se mi líbila Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to krásné, ale ten sen si nechám už až do příštího života Smajlík Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
o tom si můžu nechat leda zdát.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vždy jsem toužila po malém rodinném domku, ale bohužel, bydlím v paneláku a díky za to. Ale kdybych měla domek, mám i zimní zahradu, dovedu si ji živě představit, měla bych tam i stoleček a křesílko, pila bych tam kafíčko, odpočívala, v kleci bych měla nějaké ty ptáčky zpěváčky......uživala bych si kytiček,. barevných květů, to jsem se teď rozněžnila....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles