Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

8 věcí, které nepatří do ložnice

10. 02. 2017 | Moderní bydlení
Špatně se vám usíná nebo v noci spí? Příčinou mohou být věci, které jsou ve vaší ložnici navíc nebo nevhodně zvolené, a brání tak přirozenému odpočinku.

1.    Pohovka nebo stará válenda po rodičích
Průzkumy ukazují, že každý desátý Čech spí na rozkládací pohovce, která je pro celkový odpočinek a regeneraci těla nevhodná. Spánkem strávíme až třetinu života, a proto bychom měli dbát v první řadě na kvalitní postel a matraci.

2.    Elektronika
Nejen podle učení Feng shui by měla být ložnice vzdušná a plná energie. Rozhodně se nedoporučuje do ložnice umísťovat televizi, ale ani notebook či počítač. Obzvláště pak mobilní telefon by měl být v dostatečné vzdálenosti od postele. Veškerá elektronika vysílá negativní proudění, které zhoršuje kvalitu spánku i odpočinku. Telefon nás navíc drží stále „v pozoru“ a zapříčiňuje nespavost a další problémy.

8 věcí, které nepatří do ložnice3.    Sportovní koutek/tělocvična
Ložnice je místem odpočinku, nedoporučuje se sem proto umisťovat jakékoliv cvičební či sportovní pomůcky, nebo ji dokonce napůl využívat jako tělocvičnu.

4.    Chaos a nepořádek

Nepořádek, rozházené oblečení, pracovní věci nebo dětské hračky po celé ložnici, to vše zabraňuje proudění energie a může způsobit neklidný spánek.

5.    Zrcadla
Do ložnice nepatří ani zrcadla, podvědomě totiž vyvolávají pocit, že v místnosti nejsme sami a narušují tak kvalitu spánku.

6.    Výrazné barvy a obrazy

V ložnici se doporučují spíše klidné zenové barvy i obrazy, které dovolí tělu se před spaním uvolnit a zahnat negativní myšlenky. Příliš tmavé barvy mohou vyvolávat deprese. Křiklavé barvy zase nedovolí tělu se zklidnit. Pokud takové barvy v ložnici chcete, je lepší se o jejich správném použití poradit s odborníkem.

7.    Těžké předměty a lustry nad postelí

Těžké předměty jako jsou například ohromné křišťálové lustry, nepatří nad postel. Podvědomě mohou vyvolávat strach, který bude bránit kvalitnímu spánku.

8.    Postel nasměrovaná ke dveřím
Nikdy si pořádně neodpočinete, pokud budete mít hlavu v prostoru nebo dokonce nasměrovanou ke dveřím. Podvědomě to v nás vzbuzuje pocit potencionálního nebezpečí. Čelo postele by mělo být vždy umístěno u zdi.

Zdroj, foto: Johann Malle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bod 2 Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
postel oproti dverám a magnetický rotoped,asi preto tak ťažko zaspávam,aj keď mi to predtým nevadiloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky máme skříně se zrcadlem a televizi v ložniciSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky to tak máme Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v ložnici máme skříň se zrcadlem,televizi u které usínáme a mobil,který mně budí do práce
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles