Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko dělá domácí úklid

24. 04. 2020 | Domácnost
Situace je jaká je, tak se pojďte na chvíli věnovat úklidu a hodit starosti za hlavu. Jak se říká, čistota je půl zdraví. A jestli jste ještě nestihla pořádný úklid po zimě teď na to máte čas a budete mít určitě radost i z toho, jak ho krásně a smysluplně vyplnit. Pořádný úklid zaměstná vaše mozkové závity a dopřeje vám i psychický a myšlenkový detox.

Věřte, že přemýšlet na chvíli nad tím, zda ještě doopravdy potřebujete ten červený svetr nebo ne je doopravdy osvobozující! Když se do toho pustíte od podlahy, rozhodně to může být i skvělý trénink pro vaše fyzické tělo. Tak jdeme na to! Díky našemu návodu pro Vás bude úklid jistě snadnější a půjde pěkně od ruky!

Plánujte

Místo chaotického pobíhání po bytě si napište seznam, který má hned dvě výhody. Dodá vašemu úklidu řád a vám pocit ze skvěle odvedené práce, díky postupnému odškrtávání úkolů, které vás skvěle namotivuje.

Česko dělá domácí úklidZahájení úklidu

Ideální je vyklidit úložné prostory a komory, ať máte prostor na uložení zimních věcí. Popřemýšlejte také nad tím, zda je potřeba ukládat úplně vše. Roky nenošené oblečení nebo rozbité věci, které se chystáte opravit už měsíce a stále k tomu nedošlo? Pryč s nimi! Některé věci ještě můžete darovat potřebným a vykouzlit někomu dalšímu úsměv na tváři.

Začněte v ložnici, pokračujte v obývacím pokoji a na konec si nechte koupelnu a toaletu. Důvody k tomu jsou logické, při uklízení budete potřebovat vyměňovat vodu, kdybyste tedy začala v koupelně, musela byste ji pak uklízet znovu.

Ložnice

Postele, úložné prostory a skříně! Před útokem vaší úklidové čety na tyto tři segmenty umyjte okna. Nezapomeňte, že k pořádnému mytí oken patří i čištění žaluzií, praní záclon a závěsů ve kterých se ukládá mnoho prachu a nečistot, na to bohužel často zapomínáme. Zařaďte proto praní záclon a závěsů k pravidelnému sezónnímu úklidu.

Vysajte matrace a vyčistěte přikrývky a deky. Na jaře byste také měli vyměnit zimní, teplé přikrývky za letní a lehčí. Nehraje roli, jestli dáváte přednost umělému vláknu, peří nebo ovčí vlně, v každém případě věnujte jejich čištění pozornost. Některé materiály navíc není vhodné prát v pračce, nechte je proto spíše vyčistit v čistírně. Zpátky se vám vrátí čisté, voňavé a především v perfektním stavu. Vy je pak už jen uložíte na příští sezónu.

Do čistírny pošlete větší kusy bytového textilu, jako jsou přehozy, závěsy, záclony nebo povlečení. Velké kusy se totiž v domácí pračce špatně perou, a navíc je ani není ve většině případů kde sušit.

Obývací pokoj

Utřete prach, vyměňte dekorace za letní. Dekorace často obsahují suché květiny, ty oprašte a uložte nebo vyhoďte a do bytu přineste živé květiny. Dekorace vybírejte v živých a veselých barvách, ty se teď hodí mnohem více.

Vyperte dekorační polštáře, přehozy na gauč i křesla. Pokud máte doma koberce, vysajte je a poté vyčistěte pomocí přístroje. Na parkety a plovoucí podlahy použijte speciální čisticí prostředky.

Skříně a uložení zimních věcí

Když už jste se do toho pořádného úklidu pustila, je to skvělá příležitost, jak pročistit i své oblečení. Odnést ho můžete do charity, prodat nebo přešít. Najdete jistě i oblečení, které je potřeba opravit nebo zavézt do čistírny. Ze skříní vyberte I teplé oblečení a připravte ho na zaletnění. Je důležité zazimovat věci čisté, aby v nich nevznikala plíseň. Péřové bundy, svetry, kožené bundy i lyžařské oblečení raději pošlete do rukou profesionálů, kteří vám ho vrátí čisté, voňavé a perfektně připravené na uskladnění do krabic či vakuových pytlů, díky kterým ho ochráníte před prachem, moly i dalšími nečistotami.

Pomoc profesionálů

Udělala jste, co jste mohla, nyní si lehněte na gauč, hoďte nohy na stůl a dopřejte si něco hezkého za skvěle odvedenou práci. To, co už není ve vašich silách a možnostech přenechte profesionálům. Objednat si čistící služby z pohodlí domova? Ano! Je to možné.


Zdroj: Cleany.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už mám vše udělanéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles