Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na první krmení z láhve

12. 11. 2020 | Výživa
-Komerční sdělení-

Kojení většinou patří mezi ty nejhezčí momenty mateřství. Utužuje totiž tu největší existující lásku – tu mezi matkou a dítětem. Mimo to skýtá i spoustu výhod. Mateřské mléko je totiž dokonalá univerzální potrava a příprava na krmení děťátka obvykle nebývá časově náročná. Není proto divu, že přechod na lahvičku může být pro oba zúčastněné těžký. Jak si tento proces co nejvíce ulehčit a co všechno byste měli vědět, než začnete děťátko krmit z lahvičky?

Na kojení se pějí ódy už od pradávna – tento proces bývá často popisován jako vysoce intimní zážitek či zázrak přírody. Každá maminka, která si kojit přeje a může, si to tedy povětšinou nesmírně užívá. Nejenom díky již zmiňovanému poutu, ale také z praktického hlediska, kdy je mléko stále „po ruce“.  I proto se některé ženy mohou obávat, že s příkrmy z láhve přijdou větší starosti, a tak se snaží vydržet výhradně kojit, co nejdéle je to možné. Když si ale osvojíte jednoduché triky hned ze začátku, může to být snadnější, než si myslíte.

lahvičky NUKPraktické rady, které byste měli znát


Určitě je důležité zmínit, že byste při prvních pokusech měli udržovat oční kontakt, aby děťátko neztratilo pocit bezpečí a jistoty, které mívá i u kojení. Další zásady se pak vážou spíše k praktické části věci. Jedna z nich je doporučené dávkování, o kterém by vás měl informovat každý výrobce na obalu příkrmu. Doporučené množství nepřekračujte a nepřipravujte si žádné porce „na potom“. Uchováváním nedopitého mléka totiž vytváříte příznivé prostředí různým bakteriím, které mohou děťátku způsobit potíže.

Kojenecká mléka (nejlépe ty z plnotučného mléka, například značky Kendamil) míchejte s převařenou kojeneckou vodou o teplotě okolo 40 °C (pro miminko je nejpříjemnější teplota 37 °C, která je stejná jako tělesná teplota maminky). Jak poznat ideální teplotu vám může pomoct nová lahvička NUK First Choice+ s funkcí kontroly teploty. Ta totiž změní svou modrou kontrolku na bílou, pokud je pokrm příliš horký. A díky své savičce z obzvláště měkkého silikonu tvarem připomínající ženský prs, je také skvělým pomocníkem při přechodu z kojení. Navíc má vylepšený systém proti polykání vzduchu, který zajišťuje plynutý tok tekuté stravy a neobsahuje žádné škodlivé látky, jako je například BPA.

NUK First Choice+
U každé přípravy příkrmu proveďte vždy dvojí test a zkontrolujte vhodnou teplotu také nakapáním na zápěstí. Na konci celého procesu krmení nezapomeňte lahvičku i savičku správně sterilizovat. Postačí vyvařit 3-5 minut ve vodě v bodě varu nebo v parním sterilizátoru.

Trpělivost růže přináší


Stokrát omílané rady platí nakonec vždy nejlépe a ani v tomto případě to nebude jinak. Připravte se, že v období přechodu na lahvičku budete potřebovat hodně trpělivosti. Lékařští odborníci doporučují vyzkoušet krmení z lahvičky alespoň 8krát, než si děťátko zvykne na nový způsob krmení i nové chutě. Takže si při prvních nevydařených pokusech nedělejte starosti, je to přirozený proces učení a poznávání. Jen si rozpomeňte, jak moc se vaše chutě změnili od té doby, co jste byli sami dětmi.

Držíme vám palce!



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak na první krmení z láhve:

Jak na první krmení z láhve
Jak na první krmení z láhve
Jak na první krmení z láhve
Jak na první krmení z láhve
Jak na první krmení z láhve
Jak na první krmení z láhve
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice