MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat stolní mixér

14. 01. 2014 | Domácnost
Stolní mixér je další z mnoha užitečných kuchyňských pomocníků. Vhod přijde hlavně těm, kteří jsou milovníci všelijakých koktejlů nebo míchaných nápojů, zvládne však připravit i těsto na palačinky a další produkty. V obchodech najdete mixéry, jejichž cena se může lišit v řádu tisíců korun, ale kvalita, respektive jejich výkon tomu vůbec neodpovídá.

Výsledky z nezávislé laboratoře ukázaly, že nejlépe dopadly v testu ty nejjednodušší přístroje vybavené jen třemi základními funkcemi: mixováním koktejlů (ovocných, mléčných, míchaných atd.), přípravou litého těsta (například na palačinky) a drcením ledu. Přípravu majonézy, dětského pyré, šlehačky nebo sekání ořechů či cibulky sice některé mixéry dokážou, ale kýženého výsledku dosáhnete jen výjimečně. Tyto činnosti raději nechte na stolní mixér nebo kuchyňského robota.

Jak vybrat stolní mixérStolní mixér patří obecně mezi hlučné přístroje. V laboratoři jsme sice zkoušeli i poměrně tichý model, ale výkonem bohužel nepřesvědčil. Hlučnosti přístroje nevěnujte velkou váhu při výběru mixéru. Soustřeďte se spíš na to, jak se umísťuje nádoba na přístroj, respektive na motor. Pro větší stabilitu přístroje je lepší, aby se nádoba po umístění na motor nějak zajistila. Modely s nezajištěnou nádobou mají horší stabilitu, může to vést i k větším vibracím celého přístroje.

Víčko nádoby je buď vybaveno silikonovými nebo gumovými pásky po obvodu, nebo se po umístění na nádobu nějakým způsobem zajistí. Vyzkoušejte si v praxi, jak jde víčko z nádoby sejmout – některé modely vyžadovaly velkou sílu, než se nám ho podařilo sundat. Z pohledu bezpečnosti při práci jsme však žádné rozdíly nezaznamenali, doporučit můžeme oba typy víčka.

Nevýhodou většiny modelů zařazených do testu byla absence automatického zastavení mixéru po uplynutí zvoleného programu. Jen pár výjimek touto užitečnou funkcí disponovalo. Přestože mixování v praxi většinou netrvá dlouho, některé modely mají krátkou provozní dobu, po které vyžadují určitý čas na odpočinek. Bez automatického vypnutí se vám může stát, že nějakým nedopatřením zapomenete mixér vypnout, což by mohlo znamenat až jeho poškození. Doporučujeme proto pořizovat mixéry s automatickým zastavením motoru a s alespoň dvouminutovou dobou provozu.

Z pohledu životnosti je lepší pořídit mixér se skleněnou nádobou. Je sice trochu těžší než plastová, ale na druhou stranu je odolnější proti škrábancům, což je poměrně důležité vzhledem k transparentnosti nádoby (průhlednosti nádoby). Čím více bude poškrábaná, tím hůře bude vidět dovnitř. A praktické je také mít možnost umýt nádobu a další oddělitelné části mixéru v myčce.

Zdroj: dTest

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jednoznačně volím Thermomix, sice dražší, zato opravdu kvalitní a všestranný. Neměnila bych nikdy ;)
Obrázek uživatelky
profil
Holky, já už dlouho sním o tomto: http://www.eujuicers.cz/cs/katalog/mixery/domacnosti/mixer-blendtec-total-blender-2qt-bila-hp3a, je prostě luxusní (Smajlík)! Ježíšek mě o Vánocích nepřekvapil, tak už začínám šetřit sama. Prostě ho chci Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My máme staříka od Ety Smajlík Docela bych už brala něco novějšího a hlavně tiššího Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám stolní mixér i s příslušenstvím Moulinex a jsem s ním velice spokojenáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles