Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty

6. 08. 2015 | Škola vaření
Ořechovka se většinou vyrábí z nezralých ořechů a bylin a používá se jako lék. Získáte ji vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou koření a bylin v destilátu. Přírodní hořkost se dolaďuje doslazením, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem. Ořechovku vyráběly už naše babičky a velice často jste se s ní mohli setkat u bylinkářek a lidových léčitelů. Ořechy na ořechovku se sklízí takové, které mají již vyvinutou skořápku a mléčné jádro, ale jsou ještě zelené.

Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty:


Ořechovka - od uživatelky Madarona
Ořech nakrájíme na čtvrtky, dáme do 3litrové sklenice, zalijeme vodou a necháme 24 hod. odmočit. Pak vodu slijeme, zalijeme 1,5 l slivovice a necháme 40 dnů vyluhovat. Celý recept Ořechovka ZDE.

Likér ořechovka - receptyLéčivá ořechovka - od uživatelky Valíčková
Ořechy rozkrájet na dílky, zalít slivovicí, přidat koření, uzavřít papírem a nechat 4 týdny odležet. Celý recept Léčivá ořechovka ZDE.
 

Hynkova ořechovka - od uživatelky Ivcasemish
Omyté a rozkrájené ořechy vložte do větší lahve, přidejte koření a alkohol a na slunném místě nechte 3-4 týdny stát. Směs v lahvi krásně ztmavne a začne vonět. Když je vše hotovo, měla by být tekutina tmavě hnědá (ne zelená). Přeceďte. Celý recept Hynkova ořechovka TDE.
 

Ořechovka s kořením - od uživatelky Saskijka
Ořechy rozkrájíme. Přidáme koření a promícháme. Necháme v zazátkované láhvi stát 14 dní na slunci. Pak procedíme přes plátno. Celý recept Ořechovka s kořením ZDE.


Výborná ořechovka - od uživatelky PiinkPet
Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na teplé místo, nejlépe na okno, nebo balkón louhovat na 4-6 týdnů. Celý recept Výborná ořechovka ZDE.


Ořechovka - Můj recept 

Není to přímo můj recept, ale dostala jsem ho před léty od tchána, ale mohu potvrdit, že je opravdu výborný. Tchán tento likér používá mnoho let, vždy 1 štamprli denně po ránu a těší se dobrému zdraví. Nachystejte si asi 30 nezralých ořechů, které rozkrájejte na asi 8 dílů. Ořechy namočte do studené vody přes noc a druhý den vodu slijte. Ořechy dejte do láhve a zalijte 1,5 litrem dobré žitné kořalky. Láhev postavte na slunné místo a nechejte asi 40 dní. Po 40 dnech ořechovku slijete do jiné láhve a na ořechy nalijte znovu půl litru dobré žitné kořalky a 1/8 l čistého lihu, přidejte asi 5 celých hřebíčků a kousek celé skořice, 5 koleček naložené pomerančové kůry a půl kila cukru rozvařeného po dobu 15 minut v půl litru vody. Tu první kořalku, kterou jste slili, uchovejte již na chladném a temném místě. Druhou láhev postavte znova na slunné místo na tři týdny. Po dalších 3 týdnech kořalku z ořechů slijte, přidejte první uschovanou kořalku, oba likéry dobře promíchejte, přeceďte a nalijte do láhví, které poté zapečeťte, nejlépe včelím voskem a uchovávejte nejlépe v lednici nebo ve sklepě, kde je chladno. Používejte jako lék.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík---Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vyborna
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík