Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Čas malinČas malin Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 16.08. 2017
Dnes má svátek Jáchym
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty

14. 05. 2015 | Škola vaření
Pokud nemáte včeličky a chcete svůj domácí med, můžete si jej snadno udělat z pampelišek, kterých na louce najdete plno. Už dávno je známo, že pampeliška není jen plevel, ale je lékem na všechno možné. Například kořen pampelišek je osvědčeným rostlinným lékem na játra, žlučník a dobré trávení a mladé listy se hodí do pročišťujících jarních salátů.

Z pampeliškových květů si můžete nejen uvít zlatý věneček, ale také uvařit zlatavý zdravotní sirup nebo právě udělat výborný med. Na med se pampelišky sbírají nejlépe v poledne, kdy jsou hodně rozvité a  trhají se jenom květy. Základem pampeliškového medu jsou květy, cukr, voda a můžete přidat i citrón. Med z pampelišek je vhodný při léčení astmatu nebo nachlazení, při problémech s průduškami a také zbavuje tělo škodlivých látek. Používá se k oslazení čaje nebo k mazání pečiva.

Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty:


Pampeliškový med mojí babičky - od uživatelky Notburga
Natrháme 400 květů pampelišky (bez stonků). Květy si osprchujeme rychle vodou. Necháme trochu okapat, dáme do přiměřeně velkého hrnce a zalijeme 2 litry vody.
Celý recept: Pampeliškový med mojí babičky

pampeliškový med receptyPampeliškový med s pomerančem - od uživatelky Janakralov
Květy z pampelišek (bez stonků) propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.
Celý recept: Pampeliškový med s pomerančem


Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce a zalijeme 2 litry vody. Přidáme omyté citróny, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat.              
Celý recept Pampeliškový med


Med z pampelišek - od uživatelky Uuu
Květy pampelišek otrháme a dáme na 15 minut vařit, pak je sundáme z vařiče a do druhého dne je necháme v chladu louhovat.Celý recept Med z pampelišek


Dědův pampeliškový med - od uživatelky Delli
Květy zbavíme zeleného zákrovu, propereme je, přelijeme vroucí vodou a necháme do druhého dne. Pak scedíme přes pláténko a vymačkáme.                                                   Celý recept Dědův pampeliškový med


Pampeliškový med - Můj recept

Napíši Vám můj velice rychlý, jednoduchý a hlavně osvědčený recept na pampeliškový med, který opravdu zvládne úplně každý. Připravte si asi 400 pampeliškových květů, 2 litry vody, 2 kila cukru a 3-4 citrony. Já dávám jen 3 větší. Z květů pampelišek odstříhejte zbytky stonků a květy zalijte studenou vodou. Propláchněte, vodu slijte a znova zalejte vodou. Můžete opakovat i několikrát. Potom přidejte dobře omytý, oloupaný a na kolečka nakrájený citron, ze kterého vyjměte všechna jádra a dejte vařit přibližně na 15 minut. Pak nechte květy několik hodin v tomto nálevu louhovat nejlépe do druhého dne. Další den přeceďte přes řídké plátno, přidejte cukr a vařte do rozpuštění cukru a zhoustnutí do hustoty řidšího medu. Ještě teplý med ihned nalijte do vymytých skleniček a zavíčkujte. Med uložte v chladu, ale nikoliv do lednice. Vhodný je chladnější sklep nebo komora. Pak můžete používat stejně jako klasický med do čajů, jako lék na průdušky nebo na mazání na pečivo. Nemusíte se bát, že se vám med rychle zkazí, vydrží krásně i rok. Pampelišky si natrhejte na klidném, čistém místě, kde nejezdí auta a lidé nevenčí své čtyřnohé kamarády.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty:

Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
o víkendu se na něj taky chystám... do teď mi to bohužel nevyšlo, tak snad najdu ještě někde tolik pampelišek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavé recepty. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
co se narodil syn...a vždy byl řidký...letos si už asi počkám na květy bezu,je z něho výborný sirupSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Týýýjoooo, tak to máš nějaký tmavý?? To já mám úplně žlutej a řídkej...a ten pomeranč jako šťávu nebo i s kurkou jako u citronu???
Obrázek uživatelky
profil
http://www.chytrazena.cz/fotoalbum/nejnovejsi-fotografie/vareni-a-peceni-11660/a-jdeme-varit-pampeliskovy-medik-816512.html

a výsledek medu
http://www.chytrazena.cz/fotoalbum/nejnovejsi-fotografie/vareni-a-peceni-11660/pampeliskovy-med-816511.html
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles