Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzim na terase a 5 tipů, jak si jej zpříjemnit

15. 10. 2020 | Moderní bydlení
I když se den zkracuje a slunce dříve zapadá, rozhodně to neznamená, že bychom museli zkrátit pobyt na svojí terase. V některých případech je potřeba ji jen lehce přizpůsobit podzimním podmínkám. Pokud člověk neopomene zastřešení a zajistí osvětlení či vyhřívání tohoto prostoru, může si zde spolehlivě vychutnávat i chladnější večery. Jaké další vychytávky pomohou zajistit dokonalé babí léto na terase?


Rozsviťte vaši terasu


Jedním ze způsobů, jak si zpříjemnit posezení na venkovní terase, je zajištění přídavného osvětlení. Člověk ho ocení zejména na podzim, když je venku stále příjemná teplota, ale brzy se stmívá. Pokud jste použili 2cm keramickou dlažbu, dlažbu položenou na terčích, bude instalace osvětlení opravdu snadná. Kdykoliv ji můžete nadzvednout a kabely pohodlně schovat pod dlažbu bez větších stavebních úprav.

Zářiče, které zahřejí


Nedostatek světla se dá tedy vyřešit poměrně jednoduše. Jak ale vyzrát na chladné počasí? Jako optimální řešení se jeví zářiče, u nichž si člověk v základu může vybrat, jestli jako zdroj energie zvolí plyn nebo elektřinu. U první varianty existují možná rizika související s vlastnostmi plynu, což může některé lidi odradit. Jako bezpečnější se tak jeví elektrické zářiče, které jsou lehčí a snadno přenosné. Pokud zůstane v zimě terasa nevyužita, dají se umístit i do domu. Další výhodou elektrických zářičů je jejich efektivita ohřevu. Infratopidla prakticky ihned po zapnutí ohřívají osoby a objekty bez toho, aniž by zbytečně zahřívala vzduch. Navíc se snadno ovládají a instalují, vše lze tedy zvládnout i bez odborné pomoci.  

Zastřešení chránící před počasím


V létě ho využijete jako zástěnu před sluncem, v dešti naopak jako ochranu před vodou. Řeč je o částečném zastřešení terasy, díky kterému na ní můžete trávit mnohem více času. První, a tou nejjednodušší možností, je pořízení pergoly či markýzy. U druhé zmíněné varianty může být pouze určitým limitem silný podzimní vítr, v takovém případě se markýzu vyplatí zatáhnout, aby nedošlo k jejímu poškození. Vhodnou alternativou může být i skleněné nebo dřevěné zastřešení, které se pak řadí mezi odolnější možnosti. S použitím takového zastřešení je však vhodné počítat už při realizaci samotné terasy.


Detaily, které zaujmou


Příjemné prostředí terasy mohou k dokonalosti dotáhnout zdánlivé maličkosti, jakými jsou právě dekorativní prvky. Za tyto detaily navíc není potřeba ani utrácet horentní sumy. Jak na moderní, tak i na vintage terase se mohou perfektně vyjímat retro prvky, které jsou k nalezení u rodičů či prarodičů na půdě. Využít se dají starší vázy nebo třeba zrcadla. Ty jsou obecně pro terasu skvělým doplňkem, neboť při správném umístění (ideálně proti oknu) prostor rozsvítí a také opticky zvětší.

Jednoduchý, ale elegantní chodník


Máte již terasu hotovou, ale zapomněli jste na chodník? Nemusíte trpět při pohledu na pošlapaný trávník. Stačí přikoupit několik dlaždic navíc a vytvořit elegantní a nadčasový chodník v takzvaném japonském stylu.


Zdroj, foto: M.B.KERAMIKA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !