Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porodnice - jak vybrat tu správnou?

28. 09. 2012 | Porod

Výběr porodnice je jistě jeden z nejdůležitějších kroků během těhotenství. Jak a podle čeho vybrat?  Určitě vám není jedno, kde vaše milované děťátko přijde na svět, tak se na to pojďme podívat.

Musím na začátek zdůraznit, že některé maminky např. nemají ani možnost výběru porodnice, neboť můžou bydlet na místě, kde je porodnice 20 či více kilometrů vzdálená a musí proto většinou vzít tu nejbližší, co se naskytne, ale ovšem ta nemusí být zrovna nejlepší, a proto ty maminky, co mají možnost výběru, by si toho měly náležitě vážit a hodně o porodnici rozvažovat, než se pro jednu rozhodnou. Ovšem také se může maminka rozhodnout i pro domácí porod, ale to bych nedoporučovala, protože vždycky můžou nastat nějaké komplikace a ublížit jak mamince, tak miminku, třeba i trvale.


Při výběru by se budoucí maminka měla soustředit na pár důležitých věcí:

Porodnice Náchod-  Zda je porod urychlován či vyvoláván, rozhodně je lepší, když porodnice dává přednost přirozenému průběhu porodu

- Zda má porodnice soukromé boxy pro porod nebo rodí více maminek pouze oddělených pláštěm

- Má porodnice dětskou JIP

- Jaké nabízí porodnice pomůcky a věci pro porod a miminko

-  Přítomnost vašeho partnera či blízké osoby u porodu – je možná

-  Čisté sociální zařízení a možnost nadstandardního pokoje či polonadstandardního

-  Dává nemocnice přednost kojení nebo dávají přednost dokrmování

-  Může se během porodu jíst a pít

-  Jaké má porodnice možnosti tlumení porodních bolestí a ceny těchto věcí

-  Je porodnice připravená na porodní a poporodní komplikace s miminkem či matkou


Samozřejmě by měla žena mít v záloze ještě další porodnici, kdyby náhodou ta její vybraná měla naplněnou kapacitu. Dnes už se to ale stává jen zřídka. Také by se žena měla zajímat o návštěvní hodiny vybrané porodnice a také o to, za jak dlouho ji z porodnice po porodu propustí. Také by se měla maminka zajímat, jestli je třeba do porodnice nutné se zaregistrovat předem. Mnoho porodnic také nabízí prohlídky, a proto bych vám ráda doporučila ve vaší vybrané porodnici určitě takovou prohlídku absolvovat. Alespoň nepůjdete do neznámého a cizího prostředí. Také doporučuju se pozeptat na porodnici kamarádek a známých, protože právě ony vám nejlépe poradí, která je ta nejlepší a jak se kde k maminkám chovají. Neboť přístup personálu a sestřiček je velmi důležitý, protože maminka je po porodu doopravdy velmi citlivá a dotýkají se jí úplné maličkosti. A z doslechu vím, že přístup některého personálu je opravdu strašný. Personál by vás měl naučit základní věci v péči o miminko – koupání, přebalování či oblékání miminka.

Ještě dodám, že o výběr porodnice se začněte zajímat už od půlky těhotenství - z důvodu třeba i předčasného porodu a také proto, abyste měly vše předem dostatečně zajištěné. Každá porodnice má dnes i internetové stránky, kde si můžete prohlédnout fotky a ceníky služeb. 

Navštivte SPECIÁL PORODNICE na Chytré Ženě - Porodnice ZDE

Doufám, že Vám tento článek usnadní a zlehčí výběr porodnice a vyberete si tu nejlepší.

Foto: porodnice Náchod
Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
A to ještě dodávám, že pro mě nebylo důležité, jestli je wc na chodbě nebo na pokoji. Raději jsem si napodruhé vybrala horší volbu /tudíž wc na chodbě, společné sprchy/, ale za to milý, lidský přístup sester, než luxus v podobě wc v předpokoji i se sprchnou, ale sestry diktátorky, odchované tvrdým socialistickým režimem. (např. na vizitu jsme musely čekat třeba 45 minut ležíc na posteli, se ztaženýma kalhotkama a vycabenou krvácející ....) To považuju za horor. Jsem přeci dospělá a samostatně uvažující, takže pokud vidím, že jde vizita, pak mohu teprve odložit miminko do postýlky a "ukázat, co je třeba"....
Obrázek uživatelky
profil
Ono je to těžké. Porodnice se chlubí tím, že zásadně nekrmujete, ale realita je pak úplně jiná. Při prvním dítěti, absolutně levá na všechno, co se kolem dítěte děje, mi malou sebrala sestra a začala ji cpát z hadičky...ukazovala, jak na to.
Byla jsem ze všeho tak psychicky na dně, že se mi mléko prostě netvořilo :-(
Napodruhé jsem si vybrala jinou porodnici s tím, že tam to bude jiné. Ano bylo to jiné. Dokud jsem si sama třetí den - ze strachu z toho, že nás nepustí domů - řekla o dokrm pro malou. A to už se na mě koukali jako na matku, co odmítá kojit Smajlík Nicméně už jsem nebyla ze všeho tak jalová, takže jsem si nedělala takovou hlavu, jako u prvního dítěte Smajlík A mléko nakonec bylo, ale až doma. Takže ne třetí den od porodu, ale až někdy za týden po porodu....
První zkušenost - porodnice Litoměřice (taky už bych tam díky těm sestrám rodit nikdy nešla) a druhá zkušenost - porodnice Ústí nad Labem.
Obrázek uživatelky
profil
Já nejvíc věřím sama sobě, tj. v takto důležité věci preferuji osobní zkušenost. Pocházím z Olomouce, což byla logicky moje první volba, ale když jsem viděla tu budovu z éry hlubokého socialismu(porodní boxy připomínající sklep, společné WC na chodbě,...), nezachránil to ani milý a příjemný personál. Nezpochybňuji kvalitu doktorů, kdybych měla rizikové těhotenství, určitě bych zůstala v Olomouci, ale protože jsem měla možnost volby, rozhodla jsem se pro Prostějov. Teď jsem tam rodila i podruhé a pokaždé jsem byla maximálně spokojena.
Obrázek uživatelky
profil
Článek bych ráda pochválila, pokud bych ovšem v něm našla něco, co samo o sobě opravdu pomůže k výběru porodnice.

Osobně bych spíše dala na doporučení rodičky, resp. raději aspoň dvou rodiček, které v nedávné minulosti v dané porodnici rodily.

Mě byla nemocnice přidělena. I přes hodnocení BABY FRIENDLY, apod. jsem si z porodnice odnesla ne moc příjemné vzpomínky.

Pokud bych měla znovu rodit, bohužel nebudu mít opět moc na výběr. Takže asi není co řešit.

Vždy záleží na lidech.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles