Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 22.07. 2017
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty

19. 07. 2012 | Škola vaření

Rybízovou marmeládu vaříme z vyzrálého červeného rybízu. Máme pro vás několik rad a vyzkoušených receptů našich čtenářek, jak si domácí rybízovou marmeládu uvařit. 

 

Rybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty:

 

Rybízová marmeláda  - od uživatelky Lihetkova

 

Červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut, propasírujeme, změříme množství šťávy, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut. Celý recept Rybízová marmeláda ZDE.

 

Rybízová marmeládaRybízová marmeláda v pekárně  -  od uživatelky Silver

 

Rybíz vymačkáme v odšťavňovači. Šťávu nalejeme do nádoby na pečení chleba. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program jam. Celý recept Rybízová marmeláda v pekárně ZDE.

 

Dia rybízová marmeláda  -  od uživatelky Mangovka

 

Červený nebo černý rybíz přebereme, propláchneme, odtrháme od třapin, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka, pak prolisujeme na strojku na ovoce. Celý recept Dia rybízová marmeláda ZDE.

 

Rybízová marmeláda s vůní mandlí  -  od uživatele Natural

 

Rybíz dobře opereme a otrháme kuličky. Nasypeme je do síta a propasírujeme. Marmeláda se slupičkami a pecičkami není dobrá. Ovoce posypeme želírovacím cukrem a podle návodu povaříme.
Průběžně sbíráme pěnu. Celý recept Rybízová marmeláda s vůní mandlí ZDE.

 

Rybízová marmeláda - můj recept

 

Já vařím rybízovou marmeládu z rybízu i se stopkama, povařím asi 30 minut při mírné teplotě - občas promíchám. Potom propasíruju přes síto, odměřím šťavu a dám znovu povařit. Potom přidám cukr /1 l šťávy = 1 kg cukru/, do kterého zamíchám želírovací přípravek. Používám ten nejlevnější od Labety - Želírfix /cca 6,- Kč za 1 sáček/ a dám na každý 1 litr rybízové šťávy 1 sáček. Vařím vše ještě asi 2 - 3 minuty od doby, kdy se rybízová marmeláda začne vařit. Po odstavení ještě přidávám 1/4 kávové lžičky konzervačního prostředku a už hotovou rybízovou marmeládu plním do připravených skleniček, uzavřu víčkem a překlopím dnem vzhůru. Rybízová marmeláda se mě vždy povedla a nikdy se mě nestalo, že by se na povrchu objevila plíseň, pokud marmeládu hned nespotřebuju.

 

Pokud se vám stane, že je rybízová marmeláda řídká, tak nezoufejte, vyklopte ji znovu do hrnce, přidejte 1 až 2 sáčky želírovacího přípravku, povařte asi 3 minuty a znovu nalijte do připravených skleniček.

 

Hanka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsem si sehnala trochu černého rybízu, tak jsem šťávy z obou smíchala, a džem má výbornou chuť i barvu.
Obrázek uživatelky
profil
rybízový džem se mě vždy povede
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles