Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty

19. 07. 2012 | Škola vaření

Rybízovou marmeládu vaříme z vyzrálého červeného rybízu. Máme pro vás několik rad a vyzkoušených receptů našich čtenářek, jak si domácí rybízovou marmeládu uvařit. 

 

Rybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty:

 

Rybízová marmeláda  - od uživatelky Lihetkova

 

Červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut, propasírujeme, změříme množství šťávy, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut. Celý recept Rybízová marmeláda ZDE.

 

Rybízová marmeládaRybízová marmeláda v pekárně  -  od uživatelky Silver

 

Rybíz vymačkáme v odšťavňovači. Šťávu nalejeme do nádoby na pečení chleba. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program jam. Celý recept Rybízová marmeláda v pekárně ZDE.

 

Dia rybízová marmeláda  -  od uživatelky Mangovka

 

Červený nebo černý rybíz přebereme, propláchneme, odtrháme od třapin, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka, pak prolisujeme na strojku na ovoce. Celý recept Dia rybízová marmeláda ZDE.

 

Rybízová marmeláda s vůní mandlí  -  od uživatele Natural

 

Rybíz dobře opereme a otrháme kuličky. Nasypeme je do síta a propasírujeme. Marmeláda se slupičkami a pecičkami není dobrá. Ovoce posypeme želírovacím cukrem a podle návodu povaříme.
Průběžně sbíráme pěnu. Celý recept Rybízová marmeláda s vůní mandlí ZDE.

 

Rybízová marmeláda - můj recept

 

Já vařím rybízovou marmeládu z rybízu i se stopkama, povařím asi 30 minut při mírné teplotě - občas promíchám. Potom propasíruju přes síto, odměřím šťavu a dám znovu povařit. Potom přidám cukr /1 l šťávy = 1 kg cukru/, do kterého zamíchám želírovací přípravek. Používám ten nejlevnější od Labety - Želírfix /cca 6,- Kč za 1 sáček/ a dám na každý 1 litr rybízové šťávy 1 sáček. Vařím vše ještě asi 2 - 3 minuty od doby, kdy se rybízová marmeláda začne vařit. Po odstavení ještě přidávám 1/4 kávové lžičky konzervačního prostředku a už hotovou rybízovou marmeládu plním do připravených skleniček, uzavřu víčkem a překlopím dnem vzhůru. Rybízová marmeláda se mě vždy povedla a nikdy se mě nestalo, že by se na povrchu objevila plíseň, pokud marmeládu hned nespotřebuju.

 

Pokud se vám stane, že je rybízová marmeláda řídká, tak nezoufejte, vyklopte ji znovu do hrnce, přidejte 1 až 2 sáčky želírovacího přípravku, povařte asi 3 minuty a znovu nalijte do připravených skleniček.

 

Hanka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tento recept je nejlepší - používám jej léta a je pravdou , že želírovacích přípravků netřeba . Po přisypání cukru stačí jenom vařit a čím déle vaříš - tím bude hustější . Stačí vařit 15 - 20 minut .
Obrázek uživatelky
profil
Výborný recept, skúsim
Obrázek uživatelky
profil
Já budu dělat z cervenoho rybízu až dozraje
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem letos dělala marmeládu z černého rybízu za studena, je výborná, dobře želíruje, má hodně pektinu.
Obrázek uživatelky
profil
Ještě se mi nikdy nestalo, že by rybízová marmeláda neželírovala, naopak - rybíz želíruje dobře - není potřeba přidávat pektin
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka