Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše - Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici - je odrazem jeho kariéry – každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty, ať už ty, které vařil na svém pracovišti, nebo domácí recepty svých spolupracovníků.
Všechny jsou ale vybrány tak, aby je zvládl uvařit i laik a aby se daly uvařit i u nás z běžně dostupných surovin. Můžete si tak uvařit dobroty, které znáte z dovolené (z Rakouska či Německa nebo třeba z Karibiku), ale také vyzkoušet něco zcela nového (například recepty ze zaoceánské výletní lodi nebo soukromého ostrova).
Kromě toho vám kniha umožní nahlédnout do kuchařské profese. Roman v úvodu ke každé kapitole vypráví, jak na daném místě vypadala práce v kuchyni, popisuje její specifika, ale i to, co v kuchařině platí obecně – dozvíte se, na co všechno se kuchař musí připravit, jak probíhá vyučení v Rakousku, jak to chodí v kuchyních restaurací a hotelů v Evropě či na exotických plážích, na zámořské výletní lodi nebo na soukromém ostrově a jaké to je vařit třeba pro Billa Gatese nebo hvězdy NHL.

Nápovědu včetně ukázky z knihy hledejte v našem článku:
Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepiciPravidla
soutěže:Soutěž
o knižní novinku Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici probíhá od pondělí 29. října do neděle 4. listopadu 2012.
Pravidla
vyhodnocování týdenních soutěží.
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli
soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné
údaje.
Vyhodnocení
soutěže
proběhne dne 5. listopadu 2012 a výherci budou zveřejněni v kategorii
Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 29. listopadu 2012 poštou na adresu uvedenou v registraci.