Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o vstupenky na představení Sbohem, zůstávám! v Divadle Kalich

27.10. - 2.11. 2014 | Aktuální soutěže

Sbohem, zůstávám!


Komediální hit současné Paříže z pera populární francouzské herečky, scénáristky a režisérky Isabelly Mergaultové má v Divadle Kalich českou premiéru. „Sbohem, zůstávám! provází pověst hry, ´po níž šílí celá Paříž´, abych přesně ocitoval francouzské zdroje. Když jsme se na představení přijeli podívat do Théâtre des Variétés, na vlastní oči jsme se přesvědčili, že tento slogan není ani trochu nadnesený,“ říká producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Rozhovor s Ivou Janžurovou, představitelkou hlavní role:

Jaká musí komedie být, aby vás zaujala natolik, že máte chuť si v ní zahrát? A čím Vás oslovila konkrétně „Sbohem, zůstávám!“?

Divadlo KalichOdvážila bych se radši definovat, jaký mi chutná řízek: šťavnatý, křupavý, nikoli vyklepaný paličkou do milimetrové výšky, přesně slaný a i s kapkami citronu a i s pikantním přídechem česneku. Ale podobně přitažlivě vám zavoní dobrá komedie. Někdy po prvním přečtení, někdy v polovině zkoušek, někdy až s prvními diváky... Je to i trochu sázka do loterie, naše svaté instinkty se mohou i mýlit. Ale v případě téhle hry jsem se nechala unést. Unesla mě Jana Paulová. Hru někde vystopovala, tedy někde v Paříži, a spolu s houževnatými ideology Divadla Kalich mě dokoučovali na první zkoušku. V mailu jsem vzápětí nalezla data prvních představení. Potom už nezbylo komedii nic jiného než mě oslovit.

Říká se, že komediální herečky jsou nedostatkové zboží. Pokud s tímto tvrzením souhlasíte, proč si myslíte, že dobrých komiček je výrazně méně než dobrých komiků?

Tak asi ženy nemají tolik času? My té profesi asi neobětujeme všechno. Chce to fyzickou sílu i mozek. Odhodlání nedělat kompromisy. Komika je nejtěžší obor herectví. A mužští partneři na scéně musí být rození gentlemani, aby nám to dovolili.

Jak byste nám přiblížila herecké partnerství s Janou Paulovou ve hře Sbohem, zůstávám!?

Divadlo KalichObě jsme pracovaly na plné obrátky. Moje obrátky se Janiným nemohly vyrovnat, i přesto že mi  ona dávala potají náskok. Celou dobu jsem trošku pokulhávala za iluzemi o své kondici. Jana Paulová vlastně vykonávala i úlohu mého osobního managera, chválila mě, zkusila ochotně všechny moje nápady, věrohodně mi tvrdila, jak pěkně vypadám - teď už jí to půjde hůř, od včerejška nosí oční čočky. Je velmi inteligentní, ví, že ke svému úspěchu v tomto případě potřebuje i můj úspěch. Ještě zdaleka není hotovo, to u veseloherních kousků není nikdy, ale pár nádherných aplausů už máme za sebou. Zažíváme radost ze společného úspěchu, nevíme co to je žárlit jedna na odezvu druhé, každý další večer budeme poctivě stavět tohle báječné představení.

Pravidla soutěže:
Soutěž o vstupenky na představení Sbohem, zůstávám! v Divadle Kalich probíhá od pondělí 27. října do neděle 2. listopadu 2014.

Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné údaje.

3 z vás, kdo splní pravidla soutěže, získají 2 vstupenky na představení Sbohem, zůstávám! v Divadle Kalich.

Termín představení pro vás: pondělí 24.11.2014 od 19 hodin.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 3. listopadu a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 20. listopadu poštou na adresu uvedenou v registraci.


Nápovědu k soutěžní otázce hledejte na stránkách Divadla Kalich
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !