Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o vstupenky na výstavu Betlémy, historické hračky a skleněné kuriozity

14.12. - 20.12. 2015 | Aktuální soutěže
výstava Betlémy a hračky













Letohrádek Mitrovských v Brně
4. prosince 2015 - 10. ledna 2016


Nejvíce betlémů z nejrůznějších materiálů, včetně miniatur, tentokrát vystaví sběratelka Naděžda Parmová z Blanska.

Letohrádek MitrovskýchPředstavíme autory patřící ke zlatému betlémářskému fondu - Marie Fischerová-Kvěchová, Jiří Knapovský, Milan Janáček, dále současné tvůrce jako Jarmila Haldová, Helena Horálková, Jaroslav Martínek, Tatjana Kulina nebo František Hruška (obraz K Ježíškovi, malovaný injekční stříkačkou). Nejstarší budou asi originály tlačených betlémů a malé betlémky reklamní. Převažují betlémy papírové, ale u miniatur jsou zastoupeny materiály jako sklo, keramika, kov, vosk a další.

Letohrádkovským bonusem letošní výstavy je čerstvě vydaný – papírový – Starobrněnský betlém od oblíbené ilustrátorky Jany Moštkové. Tato betlémová novinka je vytvořena ze známých staveb vytvářejících pozadí pro narození Ježíška a také z osobností, které se ke Starému Brnu pojí (např. Eliška Rejčka, Raduit de Souches, Antonín Arnošt Mitrovský, Johann Gregor Mendel, Leoš Janáček) a sklánějí se nad jesličkami – před letohrádkem. Tento betlém je určený také k prodeji.

Letošní zajímavostí jsou originální miniatury z dílny Leopolda Heneše z Třebenic u Třebíče - středoevropského rekordmana, který vytváří umění „trpělivých lahví“.

Pravidla soutěže:
Soutěž o vstupenky na výstavu Betlémy a historické hračky probíhá od pondělí 14. prosince do neděle 20 prosince.  Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny povinné údaje.
Letohrádek Mitrovských

3 z vás, kdo splní pravidla soutěže, získají vstupenky na výstavu Betlémy, historické hračky a skleněné kuriozity do Letohrádku Mitrovských v Brně.


Vyhodnocení soutěže proběhne dne 21. prosince 2015 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny nejpozději do 27. prosince 2015 na adresu uvedenou u nás v registraci. 

Nápovědu a více informací naleznete na stránkách Letohrádku Mitrovských
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !