V příštím týdnu bude Koko vařit s hercem, stand up komikem i režisérem Tomášem Měcháčkem, Zpracovávat se budou jarní produkty, tedy medvědí česnek, budeme fermentovat a vymyslíme si i jinou zábavu.
Vzhledem k tomu, že herec Tomáš Měcháček žil několik let v Norsku, je pravděpodobné, že alespoň toho by Tomáš připravit umět mohl. Zajímavostí je, že pokud vám ryba nevoní, omýváním ji pachu jistě nezbavíte. „A pak je třeba zbavit lososa šupin. Pak stačí tři minuty z každé strany hodit na pánev, osolit a nakonec šoupnout do trouby. Za pár minut je hotový. A vy musíte mít jasno, která vnitřní teplota steaku je pro vás tak akorát. Která vám chutná, a proč se vyplatí mít doma teploměr pro pečení masa, “vysvětluje Koko.
Společně s Tomášem bude Koko mimo jiné chystat právě divokého lososa. A Tomáš přijde se skvělým tipem: „Když vám budou smrdět ruce po rybě, nakapejte si na ně citronovou šťávu a budou vám smrdět po citronu. Dojde i na ochutnávání jednotlivých druhů lososa a Tomáš se přizná, že mu nejvíc chutná ten: “… napíchaný antibiotikama, antidepresivama, zkrátka ten z farmy… Skvěle se doplňuje s mým vínem.“
Dojde také na upírský francouzák, ochutnávání ryb štábem. A na to, proč se koko přejídá chřestem. A v jakém období. Věnovat se bude bílému chřestu. „Musím se vždy v sezoně chřestu touhle lahůdkou nacpat tak, že mi leze i ušima. Ale je důležité vybírat ten čerstvý… A taky vám řeknu, proč je bílý chřest bílý a co se u chřestu fakt nejí.“
To a mnohem víc už od pondělí 24. 3. 2023 na Primě, večer pak na Prima SHOW. Tak se dívejte a vařte.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová