Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trápí vás mastné vlasy? Víme, co na ně platí

29. 09. 2020 | Pro ženy
-Komerční sdělení-

Maz patří mezi běžnou součást pokožky. Pomáhá ji chránit a udržuje ji ve zdravém stavu. Mazové žlázy ale někdy mohou trochu zlobit ─ produkují více mazu, než je zdrávo a naše vlasy to pak těžce nesou. Začínají se mastit, jsou zplihlé a nepůsobí vůbec dobře.


Proč jsou vlasy mastné?


Naše tělo je odrazem našeho zdraví. Kdykoliv někde zdraví pokulhává, ukáže se to na těle. Příčin, proč se vám mastí vlasy, může být hned několik:

    • špatná péče o vlasy,
    • hormonální změny,
    • stres,
    • nezdravá a nevyvážená strava,
    • vnější faktory (extrémní podmínky ─ teplo, znečištěné ovzduší apod.)

Proto se při řešení problému nejdříve zaměřte na jeho původ. Nejčastější problém ale pramení z nesprávné péče o vlasy, konkrétně za to může špatně zvolená vlasová kosmetika.
péče o vlasy

Zdroj foto: Pixabay.com

Jak správně pečovat o mastné vlasy?


Jak vypadá vaše běžná vlasová rutina? Šampon, kondicionér, sem tam nějaká maska nebo balzám a tady končíte? Tak se připravte na změnu. Mastné vlasy potřebuji trochu odlišný přístup.

    1. Očista do čista


Než se pustíte do samotného mytí, musíte vlasovou pokožku zbavit od vrstvy mazu, zbytku stylingových přípravků a jiných dalších nečistot. K tomu můžete zvolit hloubkově čisticí esenci, peeling na vlasy, vlasové tonikum či pěnu. Chcete-li docílit opravdu intenzivní očistě vlasů, na závěr čištění naneste čisticí masku na vlasy.

    2. Šampon na vlasyšampony na vlasy


Takto ošetřené vlasy můžete konečně podrobit mytí. Nyní na scénu nastupují šampony na vlasy, vybírejte ideálně takový šampon, který je určený speciálně pro mastné a zplihlé vlasy. Ten už bude vědět, jak si s nadměrným mazem poradit. Šampony na mastné vlasy regulují tvorbu mazu a zároveň je dostatečně hydratují. Vlasy tak budou krásně hebké, lesklé a budou vypadat zdravě. Aby aktivní látky odvedly dobře svou práci, nechte šampon působit 1 až 2 minuty a poté opláchněte vodou.

    3. Výživa v podobě kondicionéru


Nezapomínejte ani na kondicionér. Předtím, než ho do délek vlasů nanesete, jemně z nich vymačkejte přebytečnou vodu. Stačí vyždímat rukou. Pokud byste tak neučinili, kondicionér by se zředil a jeho účinek by nebyl tak efektivní. Nikdy ho neaplikujte až ke kořínkům vlasů, stačí vtírat malé množství do délek až po konečky. Doba působení je různá, obecně platí ─ čím déle, tím lépe. Můžete si mezitím třeba umýt obličej, tělo a poté vlasy opláchnout vlažnou vodou.

    4. Borec na konec


Na závěr celého procesu můžete použít bezoplachový osvěžující sprej. V případě, že máte suché konečky vlasů, sáhněte po regeneračním olejíčku.

Zdroj foto: Beautyonline.cz

6 vychytávek, pro mastné vlasy


Správný výběr vlasových produktů ale není vše. To, jak s vlasy zacházíte má na jejich stav velký vliv. Máme pro vás 6 vychytávek, které je dobré při péči o vlasy praktikovat.

 

péče o vlasy

   • Při mytí nepoužívejte nehty. Vlasovou pokožku jemně masírujte bříšky vašich prstů.
    • Veškeré produkty určené k oplachování vždy důkladně vymyjte.
    • Snažte se omezit kontakt rukou a vlasů. Vyhýbejte se častému prohrabávání a sahání do vlasů.
    • Dokud vaše vlasová pokožka nebude zcela vyléčená, nepoužívejte suché šampony. Ucpávají totiž póry pokožky.
    • I na hřebenu záleží. Volte takový kartáč, který bude odpovídat typu vašich vlasů ─ rovné, kudrnaté, vlnité apod.
    • Horko vlasům škodí, a to jak ve vzduchu, tak i ve vodě. Zapomeňte na horkou vodu nebo přehřátý fén. Pokud nestíháte a musíte fén použít, mějte ho nastavený na nejnižším stupni teploty.

Kvalitní vlasová kosmetika


Máte už dost mastných vlasů a toužíte po změně? Nechcete si už na vlasy nanášet levnou kosmetiku z drogerie? Víme, po čem vaše vlasy touží. Navštivte internetové stránky BeautyOnline.cz a vyzkoušejte některý z jejich produktů. Jedná se o kvalitní italskou kosmetiku, která je šetrná k vašim vlasům. Neobsahuje sulfáty, parabeny ani minerální oleje. Poznejte sílu světoznámých značek v oboru vlasové kosmetiky Framesi a Gestil Care.


Zdroj foto: Beautyonline.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !